AcasăSOCIALCum a reacţionat Marcel Ciolacu după DEZASTRUL de la simularea pentru Evaluarea...

Cum a reacţionat Marcel Ciolacu după DEZASTRUL de la simularea pentru Evaluarea Națională. Ce a spus despre profesori

evaluareEvaluarea Națională pentru clasa a VI-a se amână din nou. Când se va desfășura

La simularea pentru Evaluarea Naţională, din februarie 2024, din 160.000 de candidați, aproape 100.000 au luat sub 5 la matematică.

Iar la română, doar un elev din 4.000 a primit 10. Trei sferturi dintre elevii de clasa a VIII-a care au scris la simularea Evaluării Naționale rezumatul cerut nu au luat niciun punct pentru corectitudinea punctuației.

Cum a reacţionat Ciolacu?

58% dintre elevi au luat sub 5 la Matematică, în timp ce la Limba română, 26% au luat mai puțin decât nota de trecere, Marcel Ciolacu susține că soluțiile au fost deja stabilite.

Cum a reacţionat Marcel Ciolacu în faţa acestul dezastru?

Când a venit noua lege a Educației nu am considerat că e o lege perfectibilă ca orice lege. Dar am început o altă abordare. E pentru prima oară când bugetul Ministerului Educației e cel mai mare din istorie.

Aproape 4,2%, asta fără indirectele unde sunt cheltuielile de la administrațiile locale, cu microbuzele, cu transportul elevilor.

Am venit în ședința de Guvern cu masa caldă pentru 450.000 de copii, în dublu sens, în afară de faptul că familiile o să își știe copiii ok și cu o masă caldă, să încercăm să acționăm și asupra abandonului școlar. Eu crede că am făcut bine când am mărit salariile profesorilor.

Ca să atragi o forță de muncă mult mai calificată, normal că îți dorești și alte venituri, dar în acest moment reforma înseamnă să vii și cu Target.

Eu nu pot să pun în aceeași balanță un liceu în care trec Bacalaureatul 98% și un liceu care are 0 la Bacalaureat admiși. Trebuie să existe o diferență în sistem în Ministerul Educației.

Marea noastră șansă sunt și investițiile în PNRR. Sunt două miliarde de euro investiții în infrastructura școlară, toate aceste lucruri adunate, plus învățământul dual, vor face să ne ținem tinerii în România, având posibilitatea, chiar dacă urmează învățământ dual, să meargă și la universități.

Toate aceste lucruri vor da roade, dar în timp”, a spus Marcel Ciolacu.

Calendar Evaluarea Naţională 2024

  • 25 iunie 2024: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.
author avatar
Andrei Ștefan
486 afisari

10 COMENTARII

  1. Da ba,la mate le au dat subiecte de parcsa or sa vrea da fie ssvanti iar la romana un text de autor ce nu are legstura cu limba romana trradus sa ti suceasca mintea ca autorii romani Eminescu,Blaga,Creanga nici nu se msi aude.O mizerie cap coada cine stie de cine alese!!!

  2. Bai Ciolacule, prostalaule , nu vezi padurea din cauza copacilor si vorbesti aiurea pentru voturi . salariile profesorilor au crescut continuu atat cat au crescut si nivelul de pregatire a scazut dramatic . daca nu conditionezi rezultatele muncii cu veniturile si le dai la toti si la profu cu 5 si la cel cu 10 la fel ca in comunism , nu faci nimic , cu toate pomenile tale cu mese calde etc baaaaa! trezeste-te din somn ca ne ducem in prapastie !

  3. Vazand o cerere a unui student la LITERE pe masa secretarei decanului, in care substantivele comune scrise cu litere mari era ceva comun, acorduri doar in vise, iar de semne de punctuatie nici nu putea fi vorba, indignat, am intrebat un fost inspector scolar, fost vecin de coridor intr-un vechi consiliu judetean, cum e posibil ca profesorii din liceu sa-i fi trecut clasa. Raspunsul lui m-a socat:” si acestia sant ca si ei”, adica profesori au ajuns analfabetii functionali, asa ca poti baga matale Ciolacule cati bani vrei in asa numitul invatamant romanesc, ca rezultatul va fi acelasi. DEZASTRU, ca-n titlu.

  4. Nu sunt de vina profesorii ci papitoii si pitipoancele care stau la colt de strada si chiulesc de la ore; stau toata ziua pe telefon si cand iau note mici dau vina pe profesori (de parca profesorii trebuie sa invete in locul lor). Cilacu este rupt de realitate. De ce au elevii atatea drepturi cand ei nu sustin societatea economica cu nimic?; si-au luat-o in cap ca au imunitate in fata legii si ca nu le poti face nimic; atunci de ce mai vreti profesori calificati cand aceste lichele (nu toti) se pot ridica din banca si vin la catedra sa loveasca profesorul stiind bine ca nu vor pati nimic? Si parintii sunt rupti de realitate; le cumpara telefon mobil si tableta si asteapta rezultate de la ei (le vor obtine cand s-o oua porcu’). Intr-adevar, sunt unele subiecte la matematica de nici cei de la universitati nu le pot rezolva; dar ce faci cu romana? Am avut ocazia sa vad 2 cazuri socante: un elev ajuns in clasa a 12-a care scria NUMAI DE TIPAR si un absolvent de liceu (venit cu pile sa se angajeze) care scria in loc de ș si ț =tz si ss. Iti da de gandit nu?…

  5. Obosite, faci cumva parte din tagma profesorilor ?? În clasa a lX – a jucam la echipa de juniori, fotbal iar orele de meditații la fizica ( gratuite) atunci, se suprapuneau. Lipsind des, profesorul m-a întrebat care- I cauza . Bineînțeles că mândru de ceea ce făceam am cerut păsuire. Răspunsul lui a fost: aici ai fost trimis sa faci școală nu sport, dacă nu vii la consultații te las corigent. Și s-a ținut de cuvânt. Și uite asa s-a pierdut un mare fotbalist ( oare ) și s-a câștigat un inginer constructor. Ăștia erau PROFESORII.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger