AcasăSOCIALCum a răspuns Marcel Ciolacu la întrebarea dacă se elimină impozitul la...

Cum a răspuns Marcel Ciolacu la întrebarea dacă se elimină impozitul la pensiile sub 3.000 lei

Impozitarea pensiilor este noul subiect arzător în interiorul Guvernului. Premierul Marcel Ciolacu a vorbit şi el, maţi, despre acest scenariu.

Premierul afirmă că eliminarea impozitării pensiilor sub 3.000 de lei este posibilă doar dacă varianta este sustenabilă.

Pensiile sub 3.000 lei, neimpozitate?

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că nu s-a discutat în coaliţia de guvernare despre propunerea privind creşterea la 3.000 de lei a pragului până la care nu se impozitează pensiile contributive.

Premierul a fost întrebat cum vede propunerea de creştere la 3.000 de lei a pragului până la care nu se impozitează pensiile contributive.

„Haideţi să vedem scenariul şi vedem dacă este sustenabil”, a spus Ciolacu la sediul central al PSD.

Pragul poate creşte de la 2.000 la 3.000 lei

Ciolacu a precizat că nu s-a discutat în coaliţie şi liberalii nu au propus în şedinţa coaliţiei varianta privind creşterea de la 2.000 la 3.000 de lei a pragului până la care să nu se impoziteze pensiile.

„Eu mă bucur că am reuşit, în şase luni de zile, să aduc un echilibru macroeconomic în România. Sub nicio formă nu o să iau măsuri să stricăm tot ce am construit”, a afirmat Ciolacu.

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, ar trebui să prezinte „modul în care se pot recupera veniturile care nu ar mai ajunge la bugetul de stat” pentru eliminarea impozitării pensiilor sub 3.000 de lei, spune Adrian Câciu.

Adrian Câciu, a precizat, marți, la sediului partidului, că privind posibila eliminare a taxării pensiilor până în 3000 de lei, cei interesați de această schimbare ar trebui să prezinte o evaluare a impactului bugetar.

author avatar
Andrei Ștefan
545 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger