AcasăSOCIALCum a păgubit protestul profesorilor bugetul de stat cu 112 milioane de...

Cum a păgubit protestul profesorilor bugetul de stat cu 112 milioane de lei pe zi! Greva se reia de marţi, 6 iunie

greva

Greva pe care dascălii au demarat-o în data de 22 mai are consecinţe periculoase asupra economiei ţării. Bugetul de stat este serios afectat din cauză că profesorii şi-au întrerupt brusc activitatea.

Conform specialiştilor, bugetul de stat cu peste 112 milioane de lei pe zi.

Unde s-au produs pagubele?

Cea mai mare vine din alocările din buget pentru preuniversitar – bani care au fost alocați și cheltuiți fară nicio eficienta un aceste 14 zile – școlile sunt goale, copiii sunt pe străzi sau acasă, profesorii sunt în strada.

A doua categorie, sunt bani care se pierd la producerea PIB și în încasările la buget. Daca presupunem că pentru 50% dintre copii, un părinte salariat trebuie să stea acasă cu copilul sau copiii și acel părinte nu mai merge la munca, nu mai produce nimic, deci este pierdere de valoare economica și implicit de bani încasați la buget.

Nu trebuie ignorat faptul că o parte a profesorilor fac bani din meditaţii. 61, 6 milioane sunt costurile estimate pe care părinții le-au plătit pentru meditații în aceste 2 săptămâni de greva, pentru a suplini macar parțial pierderea orelor de scoală.

Greva continuă de marţi, 6 iunie

Greva generală a profesorilor continuă și după ziua de marți, 6 iunie, când se încheie mini-vacanța, au anunțat liderii sindicali din învățământ.

Anunțul continuării protestelor vine după ce Guvernul Ciucă a aprobat în forță, împotriva voinței profesorilor, majorări salariale respinse de aceștia în urmă cu o zi.

La ieșirea de la discuțiile de la Palatul Victoria, liderul sindical Marius Nistor a anunțat: „De marți încolo, vor continua acțiunile de protest”.

author avatar
Andrei Ștefan
797 afisari

22 COMENTARII

  1. Poate la noi dar de o piatră (stein – pentru necunoscători) sau munte (berg – tot pentru ăia).

  2. Copii puneti țeapa pe profesoare 🥕sa va exzamineze uuu mama… Vorba lui mama
    -Ma mama o sa il fure babele alea pe Cearli…
    👹

  3. Andrei Stefan prost te-a facut mā-ta… bai scriitor de propaganda la comanda stapanilor tai, cand a tocat ciuca bugetul ca sa faca americanii vanzare de fier vechi ai scris ceva?? Cand a tocat citu bugetul sa faca ursula vanzare pentru faizar ai scris ceva??? Cum plm te-ai sesizat tu la protestul profesorilor ??? E retorica nu te forta sa raspunzi…..

  4. Dar ucrainenii oploșiți pe aici nu păgubesc bugetul? Dar „pensiile speciale”? Banii împrumutați de Câțu unde-s? Vă trebuie submarine bă idioților?? Slugi nenorocite! Dar pădurile, unde-s?? Ați jefuit tot și ați vândut tot pt găștile voastre de hoți intitulate pompos „partide”! Huoooo, articol de rahat!!!!

  5. Domnu Stefan,stii cumva ca costa Cina cea de taina de 5 steleeee ? Sau navetele ” mele ” in Tara si peste hotare ? Ia intreaba-l pe Esuat,cat de nerusinat poate fi sa indrazneasca sa nu restituie statului 360.000 de Eurtoooo plus majorarileee,bani incasati hoteste,chirii necuvenite pe imobilul statului pe care impreuna cu prima hoata a Tarii,socra-sa Dunezeu s-o ierte,si alte persoane grup infractional organizat,au incercat sa-l ” ciordeasca ” cu acte false. Dosarul sub pres la DNA-ul meu. Mai vrei exemple de hotii,bani risipiti ? Ar fi nevoie de zeci de pagini. Jafuri care ” adancesc deficitul Bugetar „,sau nu ? stii la fel de bine ca si noi. Ia zi,te bagi sa scrii ? Si unde sunt cei 360.000 de Euro,ca nu apar in ” Decalaratea mea de venituri” ? Sau o fi o Declaratee falsa ? Te bagi sa cercetezi si sa ne informezi ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger