AcasăSOCIALCulmea tupeului! Profesorii cer bani în plus pentru orele online. Motivul, halucinant!

Culmea tupeului! Profesorii cer bani în plus pentru orele online. Motivul, halucinant!

profesoriCulmea tupeului! Profesorii cer bani în plus pentru orele online. Motivul, halucinant! / foto: Bistriteanul

Profesorii vor primi un stimulent de risc în pandemie în funcție de prezența la clasă. Însă cum orele s-au mutat în online, dascălii nu vor vedea acești bani niciodată. Totuși, un sindicat din educație a găsit un alt mod de a obține bani de la stat. Sub formă de spor de… radiații!

Așadar, profesorii cer să fie recompensați financiar chiar și când predau online și riscul de a contracta temutul virus Sars-Cov2 este redus la zero.

Solicitarea adresată Guvernului nu vorbește și despre elevii care fac aceleași ore online și nici nu ia în calcul faptul că monitoarele moderne nu emit radiații.

„Eu cred că altele sunt prioritățile în învățământ acum, nu acest spor. Cât despre pericolul pe care l-ar prezenta radiațiile monitoarelor… Ele nu există”, spune Lăcrămioara Bozieru, profesoară de limba engleză.

Radiații avea tubul catodic, ecranele noilor dispozitive tech nu au radiații. „Sunt radiații optice, cu varii lungimi de undă, dar a căror intensitate este măcar sub 10 la sută din pragul de maximă intensitate admis”, a explicat un fizician la Digi 24.

Cum apără sindicaliștii cererea de acordare a sporului de radiații?

Chiar dacă radiațiile nu sunt reale, sporul există și îl încasează și alți bugetari. Deci, și profesorii ar trebui să-l primească.

Cornelia Popa Stavri, secretar general al sindicatului FSLI, a invocat Hotărîrea de Guvern nr. 34 din 2018 cu privire la regulamentul cadru privind acordarea sporurilor condițiilor de muncă pentru personalul bugetar din învățământ.

„Vă aduc la cunoștință că sunt foarte multe unități bugetare care beneficiază de spor de condiții vătămătoare și periculoase și se aplică acest spor, lucrează tot cu astfel de calculatoare, ba chiar performante. Nu înțeleg de ce se pune problema în domeniul educației că nu ar fi necesar un astfel de spor”, a declarat Cornelia Popa Stavri.

2.000 lei stimulent Covid-19

Cadrele didactice, cât și personalul didactic auxiliar și nedidactic, din învățământul de stat preunversitar și universitar, vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei, respectiv 1.500 de lei lunar, conform unui proiect de lege inițiat de PSD și adoptat de Parlament, prin votul majorității. Sporul va fi acordat însă proporţional cu timpul în care profesorii îşi desfăşoară fizic activitatea în școli sau universități în prezența elevilor sau studenților.

author avatar
Andreea Vlad
545 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu exista limite la obraznicie ? Sunt atatea profesii in care calculatorul este utilizat 100 % din timpul de munca, fara a fi vorba de domeniul IT. Un profesor are 18 ore /sapt norma de munca si i se strica inteligenta ???

  2. Lacomia si nesimtirea angajatilor statului nu mai are limite.In timp ce Romania se surpa pe noi astia nu se mai satura de bani.Sa vedem si cine o sa plateasca toate astea pana la urma.Auzi ,spor de radiatii.Dar spor de nesimtire vi se plateste cumva ,milogilor?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger