AcasăSOCIALCu CFR nu ştii nici când pleci, nici când ajungi! Întârzieri şi...

Cu CFR nu ştii nici când pleci, nici când ajungi! Întârzieri şi de 6 ore după furtunile de noaptea trecută

CFR Călători are mari probleme de infrastructură. Pe lângă defecţiunile deja cunoscute, au mai apărut necazuri şi din cauza furtunilor.

Copaciii au căzut pe calea ferată, blocând circulația trenurilor.

Întârzieri de 30-360 minute

Întârzieri între jumătate de oră și peste 6 ore pe calea ferată au înregistrat unele trenuri în noaptea de miercuri spre joi.

CFR Călători informează că în cursul nopții, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile în zonele Gheorgheni – Izvorul Mureșului, s-au produs deranjamente la infrastructura feroviară (lipsă de tensiune în linia de contact / căderi copaci) ce au condus la întreruperea temporară a circulației, survenind întârzieri cuprinse între 30 și peste 360 de minute în circulația trenurilor CFR Călători, astfel:

  • IRN 12406, Brașov – Valea lui Mihai – 281 minute.
  • IRN 1941, Satu Mare – Mangalia – 376 minute.
  • R 1942, Mangalia – Satu Mare – 300 minute.
  • IRN 1642, Baia Mare – București – 300 minute.
  • IRN 1641, București – Baia Mare – 300 minute.

Cum rezolvă CFR problema?

CFR are, deocamdată, o soluţie arhaică la probleme sale: locomotivele pe motorină.

În urma acestor deranjamente, circulaţia trenurilor va fi afectată la nivelul întregii reţele, fiind necesare decalări ale orelor normale de circulaţie pentru asigurarea legăturilor la destinaţia finală pentru toţi pasagerii trenurilor întârziate.

Circulaţia în zonele afectate se va desfăşura în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Detalii despre situaţia circulaţiei pot fi solicitate la managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată”, a mai transmis compania.

CFR Călători a pus la dispoziţia managerului de infrastructură – CFR SA, tracţiune diesel, după producerea deranjamentelor.

author avatar
Andrei Ștefan