AcasăSOCIALCu ce vine nou ”România educată” - programul pe care îl va...

Cu ce vine nou ”România educată” – programul pe care îl va promulga Iohannis. Cum sunt afectaţi elevii

Preşedintele ţării va promulga astăzi programul ”România educată”. Printre cele mai importante modificări se numără și modul în care se va face admiterea la liceu.

Pentru jumătate din locuri, liceele vor putea organiza examen separat de evaluarea națională.

Religia, materie la BAC

O altă noutate este faptul că religia devine materie opțională la bacalaureat. În Camera Deputaților a fost adoptat și un amendament care reintroduce posibilitatea confiscării telefoanelor mobile de la elevii din clasele primare și gimnaziu și predate părinților.

Pentru elevii de liceu, o astfel de decizie rămâne la dispoziția școlii.

Elevii nu vor examen de admitere la liceu

78,2% dintre elevi resping admiterea suplimentară la liceu, separat de Evaluarea Națională, arată un raport întocmit de Consiliul Național al Elevilor (CNE), consultare care a inclus peste 16.000 de școlari.

CNE se împotrivește introducerii examenului de admitere, întrucât liceul este un ciclu obligatoriu în România, deci procesul de admitere ar trebui să fie unul unitar pentru toți elevii, desfășurat într-un mod necompetitiv.

Totodată, cum structura noului examen de bacalaureat este una ce se axează pe competențe generale, învățământul liceal ar trebui să promoveze aceleași principii, nu să îndrepte elevii către o unică specializare”, se arată în Raport.

De asemenea, 69,5% dintre cei chestionați consideră că Religia ca disciplină nu ar trebui inclusă ca probă opțională la examenul de maturitate, în timp ce doar 15,7% spun că ar trebui introdusă la toate profilurile, nu numai la uman.

author avatar
Andreea Vlad
431 afisari

8 COMENTARII

  1. Cel mai tare vor fi afectati profesorii. De acum înainte nu vor mai putea face educatie. Legea limitează grav activitatea si influenta profesorului.

  2. & Domnu’ ”Ză Corupșăn !”, un personaj dedicat culturii educaționale ce contribuie la formarea tinerelor caractere dogmatice și pledante de ”târnafes mistic” COVID, întru flecuștarea educațională, peiorativ incipientă, de detalii caracteriale ce conchid la educația emancipată, ?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...