AcasăSOCIALCu ce soluție vine primarul Constanței pentru turiștii nemulțumiți plaje: ”S-au inventat...”...

Cu ce soluție vine primarul Constanței pentru turiștii nemulțumiți plaje: ”S-au inventat…” – VIDEO

Cu ce soluție vine primarul Constanței pentru turiștii nemulțumiți plaje: ”S-au inventat...” - VIDEO (sursa foto: Vergil Chițac/Facebook)

Sezonul estival e în toi și nu sunt puțini românii care au ales să meargă pe litoralul autohton, fie doar pentru un week-end fie pentru a-și petrece concediul la malul mării.

Doar că, pe măsură ce s-au lărgit plajele, pe litoralul autohton, au apărut și nemulțumiri în rândul unor turiști, care au adus în discuție, cel mai adesea, că după această procedură nisipul e cam plin de scoici. Drept urmare, mai greu cu plimbatul desculți pe plajă.

În tot acest context, Vergil Chițac, primarul orașului Constanța, a venit cu o ”soluție” menită să mai tempereze aceste nemulțumiri. „Nisipul va fi din ce în ce mai fin, e adevărat, acum sunt scoici. Domnule, da’ s-au inventat papuci, s-au inventat șlapi. Nu putem fi așa cârcotași! Eu îmi aduc aminte de când eram copil. Plaja era la fel de lată ca acum”, a susținut Vergil Chițac, la Digi24.

”Aventura” mersului pe nisipul plin de scoici

Mai mult, edilul orașului de la malul mării a lăsat să se înțeleagă că a aplicat personal această variantă. ”Eu am fost acolo și așa am fost: am folosit papucii și șlapii și nu m-a deranjat foarte mult lucrul acesta”, a mai punctat Chițac.

Declarațiile primarului Constanței vin în contextul în care s-a aflat – nu o dată – că au fost turiști din rândul celor care au mers la Mamaia, în această vară, după ce plaja a fost reabilitată și lărgită care s-au plâns atât de faptul că, mai nou, nisipul e plin de scoici. Dar și de drumul prea lung pe care îl au de parcurs până la apă.

O ”aventură” care nu prea le-a fost pe plac celor care ar fi vrut să găsească nisip fin și șezlonguri aproape de apă, pentru a se bucura de un ”răsfăț” ca în vremurile bune, la Mamaia, una dintre destinațiile favorite ale românilor care aleg să își petreacă week-end-ul sau concediul pe litoraul autohton.