AcasăSOCIALCu ce replică vine Prefectura după acuzele lui Nicușor Dan la adresa...

Cu ce replică vine Prefectura după acuzele lui Nicușor Dan la adresa lui Toni Greblă/Sugestie pentru primarul Capitalei: ”Pentru eficientizarea activității, să…”

Cu ce replică vine Prefectura după acuzele lui Nicușor Dan la adresa lui Toni Greblă/Sugestie pentru primarul Capitalei: ”Pentru eficientizarea activității, să...” (sursa foto: Facebook/Instituția Prefectului Municipiului București)

La o zi după ce primarul Bucureștilor, Nicușor Dan, a ieșit cu un mesaj acuzator la adresa lui Toni Greblă, susținând că „prefectul Capitalei refuză să atace în instanță două autorizații de construire ilegale pentru două imobile de pe Șoseaua Kiseleff”, din direcția instituției conduse de către fostul judecător CCR a venit o replică.

Tot pe Facebook, rețeaua de socializare pe care a ales să comunice și edilul Nicușor Dan.

Ce susțin oficialii Prefecturii conduse de către Toni Greblă

„Având în vedere afirmațiile domnului Primar General Nicușor Daniel DAN, postate pe pagina de facebook și preluate de mass – media, Instituția Prefectului – Municipiul București face cunoscute următoarele:

Cu niciun prilej Prefectul Municipiului București nu a susținut că refuză să atace în instanță cele două autorizații de construire la care se face referire, fapt ce rezultă din adresa instituției noastre transmisă primarului general al municipiului București, postată de acesta pe pagina de facebook.

Demersurile instituției noastre nu s-au oprit însă aici, ci pentru îndeplinirea atribuțiilor ce revin prefectului, am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții punerea la dispoziție a proceselor- verbale de control și comunicarea punctului de vedere, rezultat al analizei celor reținute prin actele de control”, se menționeză într-un comunicat de presă postat sâmbătă, 21 mai, pe pagina oficială de Facebook a Instituției Prefectului Municipiului București.

Totodată, instituția susține că, în cel mai scurt timp după primirea răspunsului de la ISC, prefectul va reacționa conform atribuțiilor. „Învederăm că în cel mai scurt timp, după primirea răspunsului de la Inspectoratul de Stat în Construcții, Prefectul Municipiului București va întreprinde toate măsurile legale, conform atribuțiilor sale, care rezultă în urma analizării celor două autorizații”, se mai transmite în comunicat.

Sfat către primarul Capitalei: să mai folosească și telefonul în comunicare

Nu în ultimul rând, oficialii Prefecturii Capitalei îl îndeamnă pe primarul Bucureștilor să aibă în vedere să folosească și comunicarea telefonică. O notă vădit ironică, după cum au remarcat cei mai mulți, cu trimitere la faptul că edilul a ales să lanseze atacul la adresa prefectului Greblă pe o rețea de socializare.

Sugerăm domnului Primar General al Municipiului București ca, pentru eficientizarea activității, să găsească și alte mijloace de comunicare directă, inclusiv telefonic”, precizează sursa menționată.

Nicușor Dan: „Prefectul Capitalei refuză să atace în instanță două autorizații de construire ilegale”

Replica din direcția Prefecturii Capitalei vine după ce vineri după-amiază, Nicușor Dan a ales să folosească pagina personală de Facebook pentru a lansa un atac la adresa lui Toni Greblă, instalat în fotoliul de prefect în urmă cu aproximativ două săptămâni.

„Prefectul Capitalei refuză să atace în instanță două autorizații de construire ilegale pentru două imobile de pe Șoseaua Kiseleff!

Deși prefectul este, conform legii, autoritatea care are atribuția de a ataca în contencios administrativ autorizațiile de construire ilegale, prefectul Toni Greblă susține că nu poate „să dispună măsuri” și că numai Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) are această pârghie. Mai mult, Toni Greblă susține că ISC n-ar fi solicitat prefectului atacarea actelor și nici n-ar fi trimis procesele verbale de control”, a acuzat Nicușor Dan, în postarea datând din 20 mai.

Nicușor Dan: „Prefectul Capitalei nu aplică legea și nu apără interesele bucureștenilor”

Primarul Bucureștilor l-a acuzat pe prefectul Capitalei că nu ar aplica legea. Și n-a ratat prilejul de a lansa săgeți și în direcția fostei șefe de la Primăria Capitalei, social-democrata Firea.

„E o abordare diversionistă, manipulatoare, total incorectă! În acest caz, ISC a efectuat controlul, iar în urma acestui control am solicitat prefectului să inițieze demersurile în justiție, anexând toate actele necesare. Prefectul Capitalei are deci baza legală și toate argumentele necesare pentru atacarea în instanță a autorizațiilor ilegale, dar refuză să facă acest lucru.

Speța e clară, iar realitatea evidentă: prefectul Capitalei nu aplică legea și nu apără interesele bucureștenilor. Trageți voi concluzia dacă asta are legătură cu faptul că cele două autorizații de construire ilegale de pe Șoseaua Kiseleff au fost emise de Gabriela Firea în 2020, în ultimele ei luni de mandat ca primar general”, a conchis Nicușor Dan.

438 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger