AcasăNewsCu ce propunere de majorare salarială vine coaliția în cazul profesorilor -...

Cu ce propunere de majorare salarială vine coaliția în cazul profesorilor – SURSE

(sursa foto: monitorulbt.ro)

Pe măsură ce la Cotroceni are loc întrevederea pe care Klaus Iohannis a convocat-o cu liderii Coaliției, pe tema grevei din Educație – intrată deja în a doua săptămână – s-a aflat, pe surse, cu ce propunere ar urma să iasă șefii alianței de la guvernare pentru sindicaliștii din Învățământ.

Liderii coaliției PSD-PNL-UDMR au căzut de acord să le propună sindicatelor din Educație o majorare salarială de 25-30%, începând cu de anul acesta, în raport cu salariul minim – conform unor surse politice citate de Știrile ProTV. Restul majorării salariale – de până la 60% – s-ar putea acorda în următorii doi ani, eșalonat.

Citiți și: Oferta Guvernului şi a lui Iohannis pentru profesori: venit net de 4.000 de lei, în două tranșe

HAOS în Educaţie. GREVA continuă! Oferta pentru profesori: „vouchere”, ca la supermarket! Miting de amploare, azi

Criza din EDUCAȚIE se adâncește. „Greva continuă”/Anunțul sindicatelor: „Avem nevoie de majorări, nu de…”

Dacă se va ajunge la un consens, s-ar putea parafa un acord pe Educație, care să prevadă pachetul de măsuri propus de coaliție, pe chestiune majorărilor salariale din Educație. Ar fi vorba despre o majorare ce ar urma să fie aplicată nu doar profesorilor debutanți, ci tuturor cadrelor didactice.

Ciucă și Ciolacu, discuții cu Iohannis, la Cotroceni

Rămâne de văzut ce se va anunța oficial la finalul discuțiilor de la Cotroceni. Întrevederea a început la ora 12, iar la discuțiile cu Klaus Iohannis sunt prezenți Marcel Ciolacu, liderul PSD, Nicolae Ciucă – premierul aflat în fruntea PNL-ului, dar și Ligia Deca, ministrul Educației.

De la întâlnirea de miercuri de la sediul Președinției a lipsit liderul UDMR, Kelemen Hunor. Din cte s-a aflat, acesta este plecat la Cluj.

author avatar
Andrei Coman
590 afisari

5 COMENTARII

  1. Dati bani tutelor din învățământ!…vine vara, concediul…
    Credeti că se va îmbunătății învățământul?…aș!…
    V-au păcălit proștilor,…
    De ce nu dați parcările școlilor să vedeți masini …de zeci de mii de euro…mor de foame nenorociții,…

  2. majoritatea sint tute sub 30 de ani care stau pe telefon nonstop si cu respectul in gura toata ziua vor sa fie respectate pentru analfabetii scosi . 4 luni stau acasa si banii vin .nu le cere nimeni nimic pentru banii primiti .

  3. Bai Nikule, bai ciukanezule ipocrit, arunca-le acolo inca 100 de lei, asa cum a vrut sa faca si celalalt Niku, in `89, vezi daca o sa iti iasa faza, ca de nu, deja unii draci tovarasi si prieteni se pregatesc sa te ajute sa iti faci niste scimburi rapide de cravate !! Ha ha ha 🙂 Mai bine asa, decat sa ajungi iar pe la Targoviste, nu de alta, dar a-ti facut si voi o mica armata de 7 mii de kamikaze, de cand cu Plandemia vietii, astia de-abia asteapta ocazia sa va ia la refek !! Scapa numai care poate, bai purcelusilor de lapte de la Palatul 3coceni, respectiv Palatul Avantul Prabusirea !!

  4. Luați banii politicilor( toti) ptr doua luni.
    Paramentari, consilii județene, secr de stat, consilieri, Consilii de administrație firme de stat.
    Anulați ptr un an orice deplasare politica.
    Numai cu aprobare din parlament și cu mandat expres.
    Vor fi bani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger