AcasăSOCIALCu ce a reușit să se facă remarcat un controlor de autobuz,...

Cu ce a reușit să se facă remarcat un controlor de autobuz, dincolo de mască. A fost filmat: „N-ai ce posta pe Facebook?” – VIDEO

O pozaă grăitoare, dincolo de orce cuvinte (sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

Nici bine nu se stinseseră ecourile încătușării unui șofer de autobuz din Bacău, imobilizat de Poliția Locală pe motiv că omul nu a purtat mască de protecție, că a apărut un nou caz legat de transportul în comun.

De această dată este vorba despre un episod surprins la Iași, iar protagonist este un controlor cu „masca sub nas”, conform Ziarul de Iași. Surprins pe un autobuz care circula pe linia 19, bărbatul a reușit să se facă remarcat din plin. Și nu pentru felul în care a verificat biletele călătorilor, ci pentru limbajul folosit.

Potrivit sursei citate, controlorul ar fi fost auzit catalogând drept „țărancă” o femeie – aparent cu probleme emoționale – care, la un moment dat, a coborât din autobuz după ce le-a vorbit urât colegelor bărbatului, responsabile cu măsurarea temperaturii călătorilor.

Nu prea e fan filmat

Mai mult, ca urmare a faptului că apăruse aglomerație în trafic, undeva între Podu Roș și Granit, o tânără a scos telefonul pentru a surprinde situația în timp real. Nici atunci controlorul nu ar fi rămas fără reacție. „N-ai voie să filmezi în autobuz! Poate vrei să cobori la prima! N-ai ce posta pe Facebook?“, i-ar fi replicat, rapid, bărbatul.

Fata are și o explicație pentru această luare de poziție, dat fiind faptul că – după cum se poate vedea din imaginea surprinsă în respectivul autobuz – șoferul de autobuz nu a avut masca pe față, la momentul la care a fost făcută poza, iar controlorul din poveste ar fi purtat-o, dar necorespunzător.

„Probabil s-a gândit că vreau să îi dau pe ei de gol. Intenția mea nu a fost aceasta, dar el singur și-a făcut-o cu mâna lui și nu merită ignorat sau iertat. Nu intenționam să filmez interiorul autobuzului, ci blocajul din trafic deoarece prin natura meseriei mele mă ocup de informare (…). În altă ordine de idei, autobuzul e mijloc de transport public susținut din banii călătorilor. Acest individ grosolan și tupeist mi-a atras atenția asupra a ceea ce dorea, probabil, să ascundă. Există reguli care trebuie respectate și de către angajați, nu doar de către beneficiari, iar dacă cineva vede o neregulă, are dreptul să vină cu dovezi“, a explicat tânăra, conform sursei citate.