AcasăSOCIALCu cât vor creşte salariile românilor, în urma directivei europene privind majorarea...

Cu cât vor creşte salariile românilor, în urma directivei europene privind majorarea lefurilor

CASCu cât vor creşte salariile românilor, în urma directivei europene privind majorarea lefurilor

Veste bună pentru români. Salariile ar urma să crească, în directivei europene privind majorarea lefurilor. Salariul minim european ar putea fi, aşadar, salvare pentru românii sufocaţi de facturile la energia electrică.

Este vorba despre cel puţin 500 de lei în plus care ar veni în fiecare lună, după aplicarea directivei.

Vestea proastă: măsura s-ar putea aplica în 2 ani

Chiar dacă stalele membre au doi ani la dispoziţie să aplice noua formulă pentru salarizare, sunt tot mai multe voci care spun că ar trebui ca procedurile să fie urgentate.

Salariul minim statuează un principiu destul de clar: dacă munceşti, ar trebui să ai suficienţi bani ca să ai un trai decent. Prin urmare, salariul minim european e acel salariu care să-ţi ajungă să nu mori de foame. Deci trecem de la o decizie arbitrară, în care politicienii spun că mai dau 100 de lei, la un sistem automat.

În România, avem aproape 2 milioane de oameni care trăiesc din salariul minim şi abia îşi duc viaţa de la o lună la alta. E important să ştie că dacă va exista inflaţie, deci va fi afectată puterea de cumpărare, datorită directivei europene, salariul minim va creşte cu rata inflaţiei.

Iar dacă va exista creştere economică, de asemenea, salariul minim va creşte”, a declarat Dragoş Pîslaru, negociatorul din partea Parlamentului European pe directiva privind salariul minim.

Au votul final

Avem votul final pe directiva privind salariul minim european.

Am lucrat mult la asta, dar acum avem votul final şi apoi spunem că trebuie să fie clar că fiecare angajat din Europa trebuie să-şi poată plăti facturile, să aibă mâncare pe masă şi să-şi trimită copiii la şcoală, pentru că odată cu creşterea preţului la chirii şi energie, alimente, foarte mulţi oameni îşi fac griji dacă vor putea să plătească facturile la finalul lunii.

Deci avem votul final, dar sper ca statele membre ale UE să implementeze cât mai repede această directivă, pentru că oamenii din Europa chiar au nevoie de susţinere. Ar trebui să fie toate adaptate la inflaţie”, a spus europarlamentarul Agnes Jongerius la Antena 3.

Salariul mediu brut în România este de 6.443 de lei, în timp ce salariul minim brut este 2.550 de lei. Aşadar, prin directiva europeană, salariul minim brut în România ar ajunge la 3.200 de lei brut, deci puţin peste 2.000 de lei net.

author avatar
Andrei Ștefan
1.033 afisari

6 COMENTARII

  1. ZIARE.COM , NAZISTII JURNALISMULUI ROMANESC . CENZUREAZA , INJURA , INSULTA SI AMENINTA GRAV CITITORII , JEGUL JURNALISMULUI SI PLEAVA ESTE IN FRUNTE . O RUSINE PENTRU ROMANIA , ACESTE JEGURI

    ZIARE.COM SITE-UL EXCREMENTELOR DIN JURNALISM , ANALFABETI CU DIPLOMA SI CENZURA CAT DE MULTA . CLOSETARII JURNALISTI CU PATRU CLASE PE ZIARE.COM HALESC KAKAT LA GREU

  2. ”politicienii spun că mai dau 100 de lei” Ceausescu tot 100 de lei a promis in 22 decembrie 1989. Trei zile mai tarziu era mort.

  3. De sufocat romanii cu facturile la energie a facut-o guvernul de c…t !,iar azi vrea sa spele rahatul pe seama privatilor !, ba chiar sa-si asigure voturi prostind gloata , trantori bugetari ce capuseaza bugetul !!!!!!!!!!!!!!!,lepre de lepre ,guvern de panarame asta avem ,asta am votat ,sa ne fie de cap !

  4. Putin peste 2000 de lei net înseamnā trai decent, bā, nenorocitilor? Trai decent înseamnā sā nu mori de foame? Ce plātesti – facturi, chirie (cā multi locuiesc cu chirie) etcetera – ce cumperi, ce jeguri de alimente consumi, cu 2000 de lei? E inuman pentru o persoanā, darāmite pentru o familie. Asta e veste bunā, într-o tarā care ar putea alimenta, lejer, peste 80 de milioane de oameni? Nemernicilor, jegurilor!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger