AcasăSOCIALCristian Tudor Popescu l-a atacat pe Orban, după ce a auzit că...

Cristian Tudor Popescu l-a atacat pe Orban, după ce a auzit că vaccinul anti-Covid s-ar putea face pe bani

ctp-ulCristian Tudor Popescu l-a atacat pe Orban, după ce a auzit că vaccinul anti-Covid s-ar putea face pe bani

Gazetarul Cristian Tudor Popescu s-a lansat într-un val de critici la adresa lui Ludovic Orban, după ce a auzit că vaccinul anti-Covid s-ar putea face pe bani. CTP crede că declarația lui Orban, potrivit căreia românii ar trebui să-şi cumpere vaccinul anti-COVID în viitor, poate fi înțeleasă ca un pas spre obligativitatea imunizării.

Bănuiesc că există o strategie și atunci când îți dai cu levierul în genunchi, altfel nu văd o altă imagine pentru ce a făcut domnul Orban.

Se prezintă drept cel mai mare politician din PNL și insistă pe acest cuvânt, știe politică, adică știe tejghetăreală, angajamente, trafic de influență, a adus indivizi din alte partide, în special PSD.

A avut însă și o idee bună, pur și simplu startegic bună, aceea cu Nicușor Dan candidat la primăria Capitalei, altfel rămânea tot Gabriela Firea. Păi cum să spui așa ceva?

De 6 luni de zile, oamenii fac vaccin gratuit în România și problema a fost în tot acest timp să-i aduci să se vaccineze și să-i aduci în continuare. Fie și să pomenești acum, după 6 luni de vaccin gratuit, să pomenești de plată pentru vaccin, prima reacție este ”a, păi vor să bage vaccinul obligatoriu”.

Or, această zicere a lui Orban este văzută ca un prim pas spre obligativitatea vaccinului”, a spus CTP la radio Europa FM.

Care ar fi consecinţele declaraţiei?

Poate că peste 5 ani de acum înainte o să fie în regimul vaccinului gripal, așa cum și coronavirusul va fi în regimul virusului gripal, dar domnul mare politician Orban, ce rost are să spui asta în acest moment?

Domnul Orban a făcut o tâmpenie care depășește interesul lui politic și luptele din PNL, a făcut un deserviciu major campaniei de vaccinare. În ce calitate s-a trezit vorbind domnul Orban despre această măsură, care este o măsură specific guvernamentală? 

De ce te trezești vorbind? A făcut un lucru foarte prost și rău domnul Orban. Oamenii pot să devină suspicioși, poți să-i ostilizezi cu o asemenea declarație în acest moment”, a mai zis CTP.

author avatar
Andrei Ștefan