AcasăSOCIALCreşterile de preţuri "curg" în valuri. Produsul banal din supermarket ce se...

Creşterile de preţuri „curg” în valuri. Produsul banal din supermarket ce se scumpeşte cu 20%

apa la raftCreşterile de preţuri "curg" în valuri. Produsul banal din supermarket ce se scumpeşte cu 20%

Scumpirile generate de creşterea preţului la energie vin în valuri. Producătorii de apă de izvor vor majora cu 20% preţurile apei îmbuteliate, ca urmare a creșterii preţurilor la energie, ambalaje şi combustibili, a anunțat vineri Asociaţia Producătorilor din Industria Apei.

Prin urmare, în această perioadă, are loc o recalibrare a nivelului de preț, astfel încât o parte din costurile suplimentare va fi transferată către clienții finali.

Cum se justifică scumpirea apei îmbureliate?

Membrii APRIA au fost tot timpul atenți la nevoile clienților, investind în calitate și în eficientizarea proceselor de producție pentru a oferi cea mai bună apă la cele mai bune prețuri.

Din păcate, scumpirile uriașe din ultima perioadă nu mai au cum să fie acoperite în integralitate de producători, așa că vom asista în următoarea perioadă la o majorare a prețului cu 20%”, se precizează în comunicatul APRIA.

Anul acesta producătorii de apă de izvor plătesc facturi de energie electrică cu 90% mai mari față de 2020, prețul combustibililor s-a majorat cu aproximativ 20% și, în plus, a crescut cu aproape 50% prețul ambalajelor (PET-uri, carton, folie).

Dau vina şi pe „explozia” monedei euro

Producătorii de apă de izvor spun că resimt şi presiunea cursului de schimb leu-euro, din cauza investiţiilor majore realizate în ultimul timp, evoluţia acestuia reprezentând o permanentă îngrijorare.

Membrii Asociaţiei Producătorilor din Industria Apei susţin că vor continua să investească în utilaje de ultimă generaţie pentru a creşte gradul de eficienţă şi se vor orienta spre soluţii inovatoare de producţie şi utilizare a energiei, însă efortul lor trebuie să fie dublat şi de acţiuni ale autorităţilor, care să sprijine companiile care produc în România şi să încurajeze demersurile care îşi propun realizarea unor activităţi economice sustenabile.

author avatar
Andrei Ștefan