AcasăSOCIALCreșteri puternice pe piața imobiliară. Topul orașelor cu cele mai scumpe locuințe...

Creșteri puternice pe piața imobiliară. Topul orașelor cu cele mai scumpe locuințe din țară

piata imobiliaraPericol! Piața imobiliară se va prăbuși din nou! Prețurile au luat-o razna, vânzările au scăzut

S-a tot vorbit, în ultima perioadă, despre scumpiri la principalele utilități, despre criza facturilor uriașe la energie electrică și la gaze.

Mai nou, se vorbește despre situația despre piața imobiliară și despre faptul că anul 2022 a început cu prețuri semnificative pe latura imobiliarelor, respectiv pentru metrul pătrat de construcție. În marile orașe, prețul mediu depășește deja cu mult 1.000 de euro/mp.

Topul orașelor cu cele mai scumpe locuințe

În tot acest context, e de menționat faptul că primul într-un astfel de top al orașelor cu cele mai scumpe locuințe este Clujul, acolo unde un metru pătrat de construcție costă, în medie, 2.105 euro, potrivit Antena3.

Bucureștiul vine destul de rapid din urmă, fiind pe locul doi în clasament, cu un preț mediu pe metrul pătrat de 1.620 de euro. Urmează Brașovul – cu 1.459 euro/mp, Constanța – cu 1.408 euro/mp și Timișoara – cu 1.378 euro/mp.

Ce explicații ar fi

Sunt și ceva explicații pentru această situație – unul dintre considerente fiind cel al scumpirii materialelor de construcție.

„Este o situație care persistă cu autorizațiile de construire care se oferă mult mai greu. Pe de altă parte, este și situația cu scumpirea materialelor de construcții, scumpirea costurilor cu mâna de lucru, creșterea prețurilor la utilități„, a precizat, la postul TV, Alexandru Mihai, reprezentant dezvoltator imobiliar.

author avatar
Andrei Coman
930 afisari

3 COMENTARII

  1. 2008 se repetă. Tot ridică prețurile din hapsâneală până când le pică în cap și le vând la jumătate din prețul afișat astăzi (așa s-a întâmplat după 2010-2011).

  2. Prețul pe m2 nu spune nimic dacă nu se zice cîte se vînd pe an la mia de locuitori sau la mia de locuințe. Pildă: din 44 de apartamente pe o scară 13 sînt goale, 22 cu unul, pensionar de obicei.
    Nu de ieri de azi românii sînt pe primul loc în lume la proprietari de locuințe. Creșterea aceasta nu are nici o legătură cu piața liberă.
    E vorba de siguranța națională, CSAT se aude?
    Din pricina străinilor, oficial asiatici dar cine știe, multe orașe din Canada au devenit prohibitive canadienilor băștinași.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger