AcasăSOCIALCreșterea animalelor, cauza încălzirii globale. Încep restricțiile la alimentația bazată pe carne

Creșterea animalelor, cauza încălzirii globale. Încep restricțiile la alimentația bazată pe carne

Europenii, obligați să devină vegetarieni

Comisia Europeană a cerut statelor membre să-ți actualizeze Planurile Naționale de Energie și Climă și să introducă noile prevederi. Astfel, țările UE sunt obligate să aplice politici și măsuri de reducere a emisiilor de metan, printre acestea numărându-se alimentația cu mai puțină carne roșie și prelucrată și cu mai multe surse de proteine pe bază de plante, pe motiv că încălzirea globală ar fi provocată de emisiile de metan din creșterea animalelor.

Nu dioxidul de carbon provoacă fenomenul încălzirii globale, ci metanul, a concluzionat Comisia Europeană. Aceasta a constatat că metanul are un potențial de încălzire globală de 28 de ori mai mare decât CO2 pe o perioadă de 100 de ani, iar reducerea emisiilor de metan va contribui în mod direct la încetinirea ritmului de încălzire. În plus, întrucât metanul este un precursor al ozonului, reducerea sa scade și poluarea aerului.

În UE, mai mult de jumătate din emisiile antropice de metan provin din agricultură, creșterea animalelor fiind responsabilă pentru 54 % din totalul emisiilor de metan din UE (peste 6 % din totalul emisiilor de GES din UE). Aproximativ o pătrime din emisiile de metan provin, în schimb, din deșeuri solide și din apele reziduale, iar aproape o cincime din energie, arată Comisia Europeană. Pentru reducerea emisiilor de metan din agricultură, statele UE trebuie să introducă alimentații mai sustenabile, cu mai puțină carne roșie și prelucrată și cu mai multe surse de proteine pe bază de plante. Totodată, sunt necesare măsuri pentru stimularea reproducției care îmbunătățesc sănătatea și fertilitatea, pentru gestionarea hranei pentru animale și aditivii furajeri pentru a atenua metanul rezultat din fermentația enterică, prevenind, în același timp, compromisurile cu alte aspecte de mediu, cum ar fi emisiile de amoniac. Comisia Europeană mai cere promovarea tehnicilor de stocare a dejecțiilor animaliere și degradarea anaerobă cu recuperarea biogazului pentru a reduce emisiile de metan rezultate din gestionarea dejecțiilor animaliere, cu beneficiul suplimentar al reducerii dependenței de importurile de gaze naturale și al prevenirii emisiilor de amoniac.

Se accelerează Green Deal-ul

Pe de altă parte, Comisia Europeană a solicitat tuturor țărilor UE sporirea nivelului de ambiție pentru 2030 în ceea ce privește neutralitatea climatică. ”Pactul verde european a oferit un impuls puternic pentru a spori nivelul de ambiție în materie de energie și de climă, fără a lăsa pe nimeni în urmă. Prin Legea europeană a climei, obiectivele de atingere a neutralității climatice la nivelul UE până în 2050 și de reducere a emisiilor nete de gaze cu efect de seră până în 2030 cu cel puțin -55 % față de 1990 au devenit o obligație legală. Aceste ținte sunt mult mai stricte decât cele pe care statele membre și-au bazat PNEC-urile inițiale”, se precizează într-o comunicare a Comisiei Europene. Potrivit documentului, pentru a îndeplini obiectivele ambițioase ale Legii europene a climei, pachetul „Pregătiți pentru 55” actualizează cadrul pentru 2030 privind energia și clima. Acesta va determina în mod necesar statele membre să actualizeze obiectivele și țintele stabilite în PNEC-urile inițiale, precum și politicile și măsurile pentru atingerea acestora, în special în ceea ce privește dimensiunile decarbonizării (inclusiv energia din surse regenerabile), eficienței energetice și pieței interne a energiei.

Reducerea la zero a poluării

În paralel și pentru a implementa nivelul sporit de ambiție, au fost adoptate, de asemenea, strategii europene esențiale privind energia și clima, în special în ceea ce privește integrarea sistemului energetic, hidrogenul, energia offshore, energia solară din surse regenerabile, adaptarea la schimbările climatice, ciclurile durabile ale carbonului și Planul de acțiune al UE pentru digitalizarea sistemului energetic. De asemenea, printre strategiile relevante care vor trebui implementate se numără reducerea la zero a poluării, biodiversitatea, pădurile și mobilitatea durabilă și inteligentă, care vor contribui la realizarea obiectivelor în materie de climă și de energie.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
11.177 afisari

30 COMENTARII

  1. Poluare zero e o utopie ca si covid zero,imbecilizarea prin astia de la davos care merg toti cu avioane private ce polueaza cat vacile dintr o tara pe ora e la baza!!,Ba ,europa asta chiar s a imbecilizat??

    • ZIARE.COM UN SITE DE NEO-FASCISTI SI NEO-COMUNISTI CE IMPUN CENZURA FASCISTA § LIBERTATEA DE EXPRIMARE ESTE CALCATA IN PICIOARE DE CATRE ANALFABETII MOOISTI SI SUGATORI DE POOULI DE PE ZIARE.COM

      ZIARE.COM TOTI ROMANII SA VA FOOTA IN GURA DE LINGAI IN GAOOZ SI MANCATORI DE KKAKAT , MAI CEVA CA PE TIMPUL DE CEASCA FUTUVANGURA DE SCURSURI ANALFABETE

      ZIARE.COM EXCREMENTELE IMPUTUITE , HOITURI IN PUTREFACTIE DE PE VREMEA COMUNISMULUI IMPUT PRESA ROMANEASCA CU LAUDE SI OSANALE LA ADRESA CONDUCATORULUI SSUPREM SI A SLUGEI LUI NUMITA PRIM. M .

      ZIARE.COM , TOTI ROMANIISA-SI BORASCA POOLILE IN GURA VOASTRA DE SCLAVETI SI LINGAI KOOR

      ZIARE.COM SUG POOLA PENTRU O COAJA DE PAINE JEGUL PRESEI ROMANESTI CU TOTI ANALFABETII SI MOOISTII DIN PRESA ROMANA S-AU ADUNAT CA MUSTELE LA KKAKAT SI LING IN KOOR VARTOS

  2. Eu nu am mai pus carne in gura de la Craciun, oricum nu mai am dantura si carnea luata in gura de mine nu se consuma nicicodata pt. ca o sug, este penisul prietenului meu si coleg de munca in acelasi timp.

  3. Imbecilitatea UE. Auzi domnule, până și bășina vacii duce încălzirea globală. Dar de cât le bese mintea Ursulei și găștii vremelnice din fruntea UE nu este în pericol Planeta? Ce vremuri am ajuns, să mâncăm gândaci, să nu mai mâncăm carne că facem gaze la stomac și poluăm atmosfera etc. Dar cu fasolea cum rămâne?

  4. Excelent !
    Asta e sfirsitul dementei numita UE !!!
    Nici Ceausescu nu a cazut pina cind foamea a muscat din cretini !

  5. Ma ofer voluntar sa decapitez toate vacile din UE-MUE….incep cu vacaURS-SULLA

  6. Fabricile chimice/ingrasaminte din Germania si din UE evacueaza in aer de sute de ori mai.mult ca o ferma de vaci.
    Sa inchida mai intai pe alea.

    • Ai dreptate. Tot mai mulți, din păcate.
      Iar unii dintre trepanații ăștia sunt în funcții importante și iau decizii de o imbecilitate perfectă.
      De aceea ne ducem, noi, omenirea, spre prăpastie cu viteză în creștere și fără frâne.
      Vin vremuri nasoale.

  7. Vai de mortii tai, cum pui problema, daca tactu o fuute pe mă-ta, de ce sa nu o fuut si eu, piizda ei ce are? Din cauza animalelor care gandesc ca tine nu o ducem putin mai bine

  8. UE este doar o mica bucatica din intreaga economie planetara. Trebuie sa fie complet dusi cu capul incat sa creada ca masurile lor vor avea efect fie doar si pentru acest lucru, nemaivorbind de falsitatea teoriei sustinute.

    • Exact ! Să îi convingă pe marii poluatori ai planetei: China, Rusia, India, Brazilia și America, fără pretenția că le-am menționat pe toate, să-și reducă emisiile de noxe și gaze cu efect de seră. Se pișă aia toți pe noi , Europa, cu Ur Sula cu tot și își văd liniștiți de treabă.

  9. Totul pornește de la consilierul pe probleme energetice al Ursulei,despre care se spune că ar conduce o federație de vreo 40 de mari producători de echipamente pentru producerea de energie electrică regenerabilă ,și de aici marele Green Deal .

  10. Ursoaica si gasca ei vor sa ne convinga, ca aceste idiotenii debitate de ei vor avea vreun efect pozitiv? Cat ca suprafata,din totalul Terrei,inseamna UE? Atmosfera de deasupra UE va fi statica?Cretinisme…Si asta,in timp ce restul planetei bese pe saturate…

  11. Problema e ca multi spálati la cerebel,dintre noi cred aceste aberatii uriase!
    Si sant multi!

    • Ai dreptate. Tot mai mulți, din păcate.
      Iar unii dintre trepanații ăștia sunt în funcții importante și iau decizii de o imbecilitate perfectă.
      De aceea ne ducem, noi, omenirea, spre prăpastie cu viteză în creștere și fără frâne.
      Vin vremuri nasoale

  12. Paranoia ! Hai , treceti pe gindaci, ca atit poate creierasul vostru ! Terra in pericol de a fi tarimul prostalailor !

  13. Băi nebunilor de la UE..
    De războaie și de atitea teste nu vorbiți? Cât armament puneți în test… No să dispară niciodată creșterea de bovine, ovine, cabaline, porcine ect…. Ieșim în stradă…

  14. O idioțenie, cu țintă directă asupra sănătății de oamenilor. Bășinile vacilor nu se compara cu emisiile toxice imense din tot felul de industrii. Plus că biogazul care s-ar putea obține din dejecții ar scăpa lumea de nevoia de gaz natural pentru electricitate și încălzire.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger