AcasăSOCIALCreşte vârsta de pensionare la români. Anunţul făcut de şeful Casei de...

Creşte vârsta de pensionare la români. Anunţul făcut de şeful Casei de Pensii

Anunț trist pentru români. Vârsta de pensionare va creşte, astfel că mare parte din ei vor ieşi la pensie mai târziu, când vor fi mai bătrâni, deşi speranţa de viaţă scade la noi în ţară, potrivit statisticilor.

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a anunțat că vârsta de pensionare va creşte.

La ce vârstă vor ieși românii la pensie

Mai exact, așa cum prevede PNRR-ul, vârsta de pensionare va fi egalizată între femei și bărbați. Practic, femeile vor ajunge şi ele să se pensioneze la 65 de ani. Totul se va face însă eşalonat până în 2035, şi nu va fi vorba de o creştere abruptă.

În prezent, vârsta de pensionare pentru femei este de 62 de ani, urmând ca aceasta să crească, etapizat, până în 2030, la 63 de ani. Apoi, din 2035, femeile se vor retrage din activitate la 65 de ani, ca bărbaţii, potrivit măsurii incluse în PNRR.

Vârsta de pensionare la bărbați la 65 de ani și la 63 la femei va fi atinsă în 2030. Decizia privind această vârstă va fi atinsă eșalonat. Ceea ce prevedere PNRR, o egalizare a vârstei de pensionare până în 2035, se va face tot eșalonat, astfel încât în 2035 se va ajunge la o egalizare, la 65 de ani”, a subliniat șeful Casei de Pensii.

Care este stagiul minim de cotizare

Mai mult, șeful Casei de Pensii a explicat care sunt modificările în ceea ce privește stagiul de cotizare.

„Legislația prevede ca stagiu minim să fie de 15 ani, iar stagiul complet de 35 de ani, și aceste stagii sunt bune în momentul de față.

Ce vrem noi să obținem este că acest principiu al contributivității trebuie să fie mult mai pregnant în noul act normativ ce vizează sistemul public de pensii”, a mai spus Daniel Baciu.

author avatar
Andreea Vlad
992 afisari

8 COMENTARII

    • Nu. Ai sa mai muncesti inca 10 ani ptr ca se va modifica si stagiul de cotizare de la 15 la 20 de ani. Probabil vei muri asteptand sa iesi la pensia de 30 de euro/luna.

  1. Si pt. femeile specialeee,se aplica regula ? Sau la ele scade varsta de pensionare ? Da’ politienii,securistii,magistratii mei,se pensioneaza in continuare si-n vecii vecilor,tot la 45 de ani ? Sau vorba romanului,tot in boul care trage la car,dati cu biciul ? Ti-ai dreacu sa fiti,impreuna cu cine va mai voteaza. S-or gasi destule proaste si dintre cele la care le cresteti varsta de pensionare,sa va voteze.

    • Sptia fostului presedinte – Emil Constantinescu (Tapul) , d-na Nadia s-a pensionat in baza unui decret dat de Milica special ptr pensionarea ei. A fost uzat numai de ea.

  2. Mlilitenii teroriști drogați psihopati șarlatani aroganți obrăznici din Franța apără mafia satanistă a unui dictator pedofil bulangiu pe care mă-sa îl fute în cur la cei 70 de ani.

  3. Bai, dar specialii lui maciuca, la parazitii astia oare nu le e greu daca se pensioneaza pe la 45 de ani ? Oare nu le cad toti dintii la gunoaiele astea ambulante dupa anii aceia grei de munca la birou, unde freaca menta toata ziua, mai ales sinkuristii ? Ha ha ha 🙂 Bai specialilor nazisti, sa vedeti ce o sa va de-nazifice niste rusnaci salbatici, cat de curand, o sa ajungeti chiar cap de afis pe stalpurile multe de pe Magheru 🙂 Bai ciukanezule obez, gras si umflat, ce se mai aude cu canalul Bastroe, s-a ajuns deja la adancimea de 15 metrii, sa poata veni odata si navele de razboi naziste amerloce, ca nu au aia timp sa tot astepte dupa niste incompetenti pakalici ca voi 🙂 Bai maciuca, atentie, comnda la mine: Drepti, Culcat, Drepti, Culcat !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri