AcasăSOCIALCresc pensiile din nou! Dar doar pentru unii pensionari. Cine sunt cei...

Cresc pensiile din nou! Dar doar pentru unii pensionari. Cine sunt cei vizați de majorare

pensie

Decizie importantă la nivel european pentru pensionarii din România. Comisia Europeană ar fi fost de acord ca doar pensiile mici să crească din nou în acest an, conform unor surse politice.

Decizia vine după negocieri dure între Ministrul Muncii Marius Budăi și reprezentanții Comisiei Europene.

Din primele informații se pare că cei de la Comisia Europeană au fost de acord cu creșterea pensiilor mici, însă varianta ministrului Muncii ar fi alta, potrivit unor surse guvernamentale, și anume să fie majorate toate pensiile pe bază de contributivitate, nu doar cele mici, scrie antena3.ro.

Anul trecut a existat un blocaj în ceea ce privește creșterea pensiilor, pentru că fostul ministru Cristian Ghinea și fostul cabinet au negociat ca procentul din PIB alocat pentru pensii să rămână blocat la 9,4%.

Creșterea pensiilor va atinge limita de 9,4% din PIB

Acest procent, aprobat de Comisia Europeană, includea toate pensiile, atât cele ale militarilor, pensiile de serviciu și restul pensiilor speciale.

Majorarea pensiilor, în contextul actualelor scumpiri, nu era posibilă, din cauza acestui procent de 9,4%. Prin urmare a fost nevoie de o intervenție pe lângă Comisia Europeană pentru a debloca majorarea pensiilor.

De la 1 ianuarie 2022, valoarea punctului de pensie a crescut de la 1.442 lei, la 1.586 lei. Actul normativ aprobat de Executiv în luna decembrie 2021 mai prevede că, începând cu anul 2023, valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, comunicați de Institutul Național de Statistică.

author avatar
Andreea Vlad
677 afisari

5 COMENTARII

  1. Cred ca este foarte normal ca majorarea pensiilor sa se faca,la cuantumul pensiei castigat in urma calculului,cei revine fiecarui pensionar,dupa procentul COTRIBUTIVITATII si nu la intreaga pensie castigata prin tot felul de vicii legislative,create special pentru anumite categorii de beneficiari ce au fost la controlul normelor fara bun simt.Ma refer la faptul ,ca un pensionar cu pensie nesimtita,majorarea sa se faca numai la partea cei revine din contributivitate,sar face putina dreptate,dupa atatea metode de calcul tot nesimtite,dar trebuie gasita o cale,pentru ca acum cei ce trebuie sa calculeze aceste neregul si sa schimbe ceva,,,,tocmai ei sunt beneficiarii acestor nereguli si ei nu vor lua niste masuri care sai dezavantajeze…

  2. ADUCETI MUNCITORI STRAINI CA SA AVETI FORTA DE MUNCA !,PLATITI IN ACELAS TIMP AJUTOR SOCIAL LA SUTE DE MII DE INDIVIZI CARE NU VOR SA MUNCEASCA ! MAJORAND DUPA CRITERII COMUNISTE AJUTOARELE SOCIALE SI PENSIILE MICI !NU VETI STIMULA NICIODATA MUNCA,MUNCA INALT CALIFICATA SI NICI SPECIALISTII !.
    CE VRETI DIN ACEASTA TARA ?-O TURMA DE OPI !!. RESPECTAREA CONSTITUTIEI ESTE OBLIGATORIE PENTRU TOTI ,CONTRIBUTIVITATEA ESTE DOVADA MUNCII EFECTUATE ,SI IMPOZITATE , O ROMANIE NORMALA ESTE ACEEA IN CARE VALOAREA SI IMPORTANTA MUNCII PRESTATE ARE ACEEASI ECHIVALARE PENTRU TOTI ROMANII.
    CE-S ACEI SPECIALI ?,CUM ATI DEFINIT ,CUM ATI NORMAT ACEA SOECIALITATE ?,CUM ATI MASURAT-O IN VALOARE ABSOLUTA? ,CE REPREZINTA MUNCA ACELOR SPECIALI IN PIBUL ROMANIEI ??,CARE-I PLUS VALOAREA CREATA DE SPECIALI ?. SI VRETI IAR SA NE FURATI PE NOI CEI CARE AM CONTRIBUIT ?.
    CEEA CE FACETI VOI CARE VA BAGATI IN BUGETUL MINISTERULUI SALARIILE SI PENSIILE ESTE FURT PREMEDITAT.
    VOI SPECIALII ACETI CASA VOASTRA DE SANATATE !,DE CE ?,CU CE DREPT ?. UNDE-I EGALITATEA IN FATA LEGILOR ?. NUMAI UN PARLAMENT DE PUSLAMALE ,DERBEDEI,EXCROCI ,MAFIOTI ,TRADATORI POATE FACE LEGI SPECIALE PENTRU ANUMITI INDIVIZI ,ANUMITE FUNCTII COECITIVE ,ACEL ZIS PARLAMENT NU REPREZINTA NATIUNEA,CEI INDIVIZI ISI REPREZINTA DOAR INTERESELE LOR .

  3. Va merge , ciini latra ursul merge ! Daca vroiati sa mariti pensiile trebuia s-o faceti cind guvernati singuri(40%), dar ati lasat-o moale pina la alegeri, v-ati pus palma-n cur, Olguta se preface c-o doare-n toc, iar acum prefacuti murdari lucrati la mariri ! Dar sa le faca altii, voi doar cu campania ! Ati facut cele mai rele treburi in tara asta, prefacuti murdari, acum jucati iar mingea murdara cu cresterea dar…. amagiri ! 40% futu-va muma-n cur de haimanale ! Degeaba, ati pierdut toti pensionarii care votau pt voi, au vazut in sfirsit cu cine au de aface !

  4. Sa creasca doar punctul de pensie,asa o sa fie dreptate penntru cei care au cotizat f mult si cei care nu au cotizat deloc !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger