AcasăSOCIALCozile la intrarea în Grecia. Ce spune purtătorul de cuvânt al MAE:...

Cozile la intrarea în Grecia. Ce spune purtătorul de cuvânt al MAE: ”Au fost și situații…” – VIDEO

Cozile la intrarea în Grecia. Ce spune purtătorul de cuvânt al MAE: ”Au fost și situații...” - VIDEO (foto. hotnews.ro)

E vară, sezonul de concedii, iar una dintre destinațiile de vacanță pe care le aleg românii este Grecia. S-a aflat deja că uneori, se ajunge să se dea un veritabil test al răbdării, la vamă. De aici și atenția pe care o acordă românii situației cozilor care au apărut, recent, la granița statului elen.

Oana Darie, purtătoarea de cuvânt a Ministerului român de Externe, a venit cu precizări importante.

Întrebată, joi seară, la Digi24, de ce sunt în continuare cozi la granița dinspre Bulgaria spre Grecia, mai ales că, în cursul zilei se constatase că au apărut aglomerări și în sensul invers, dinspre statul elen spre țara vecină, Bulgaria, aceasta a declarat că sunt chestiuni ce țin ”în mod exclusiv de modul în care autoritățile elene decid să gestioneze punctele de frontieră”.

Oficialul MAE a dat de înțeles că au fost cazuri în care anunțurile oficiale și situația din teren nu s-au prea potrivit. „Au fost și situații, inclusiv anul trecut, în care a existat o discordanță între normele anunțate oficial de autoritățile elene și practică, adică modul în care erau implementate acele norme. Aș vrea să subliniez că datoria Ministerului de Externe față de cetățenii români este să informeze – și o facem în mod constant – , dar informațiile pe care noi le transmitem cetățenilor sunt cele comunicate oficial de autoritățile elene”, a subliniat Oana Darie, citată de digi24.ro. ”Este un film pe care, din păcate, și dvs, și noi îl vedem din nou”, a mai punctat purtătoarea de cuvânt a MAE.

MAE: Este obligatorie completarea formularului PLF

E important de avut în vedere, pentru a nu avea parte de situații neprevăzute, ce pași  trebuie respectați dacă vreți să intrați pe teritoriul elen. Din informațiile disponibile pe site-ul MAE, la condiții de călătorie pentru Grecia, cu ultima actualizare în data de 20 iunie, reies următoarele:

”Cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, statelor membre ale Acordului Schengen, Australia, Macedonia de Nord, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Israel, Canada, Belarus, Bahrain, Noua Zeelandă, Republica Coreea, Qatar, China, Kuwait, Ucraina, Rwanda, Rusia, Arabia Saudită, Serbia, Singapore, Thailanda sau persoanele care au rezidența permanentă în aceste state pot intra pe teritoriul elen pe cale rutieră – prin punctele de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, Svilengrad-Ormenio, Evzoni și Nymphaea și pe cale aeriană, prin orice aeroport, intrarea fiind permisă persoanelor care îndeplinesc una dintre următoarele condiții:

prezintă un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen;
SAU

prezintă o dovadă care atestă efectuarea unui vaccin autorizat împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică). Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză.
SAU

prezintă o dovadă emisă de către un laborator autorizat în statul de proveniență prin care se confirmă faptul că persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 poate fi redactat în limbile engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.
SAU

prezintă în format digital sau tipărit certificatul digital COVID-19 care conține informații despre vaccinare sau rezultatul ultimei testări (test rapid sau PCR), respectiv dovada emisă de către un laborator autorizat din statul de proveniență prin care se confirmă faptul că persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă.

Aceste condiții (vaccin, test PCR negativ sau certificat care confirmă infectarea anterioară) pentru intrarea în Grecia sunt valabile pentru toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani.

De asemenea, este obligatorie completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) prin intermediul paginii de internet https://travel.gov.gr, cu cel puțin 24 de ore anterior efectuării călătoriei, indiferent de statul de proveniență, de către toate persoanele care sosesc în acest stat.

Rămâne în vigoare măsura efectuării în mod aleatoriu, de către autoritățile elene, a unor teste rapide la punctele de control a trecerii frontierei.”

author avatar
Andrei Coman
360 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai trepadusilor din bugatarimea de lux, ca doar cam astia merg intepati in cap sa faca cica turism in Grecia, bagati bine la cap, ca e haos peste tot, asa ca tot cobaii miliardarilor lumii ramaneti, doar nu credeti ca criminalii astia ultra-bogati care conduc lumea au dat cu arma biologica chinezeasca in toti, si apoi au aparut rapid cu asa-zisul vaxin care nu e vaccin, ci un ser experimental, bai, vedeti ce miscari bruste faceti la granita la greci, ca astia sunt cam trigger-happy, si va impusca fundul una-doua, astia nu prea stau la discutii cu cobaii ca voi, bai romanasilor !! 🙂 Ha ha ha, vacanta placuta, adica inchisoare placuta in aer liber pe acolo, ca doar nu credeti ca va dau astia inapoi libertatea voastra pierduta !! 🙂 A, dar stati asa, cand si cine anume v-a luat libertatea, bai idiotilor utili, bai ? 🙂 Asta e cam tot ce tebuie sa stiti despre Plandemie, si faptul ca au aparut 15.000 de noi milionari romani in timpul ei, asa ca puteti merge linistiti la chitait in continuare, sclavetilor, meritati tot ce vi se intampla, tampitilor colaboratori ai regimului nou-nazist la Plandemiei !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger