AcasăSOCIALCozi uriaşe la Constanţa, la ridicarea ajutoarelor acordate pentru găzduirea refugiaţilor

Cozi uriaşe la Constanţa, la ridicarea ajutoarelor acordate pentru găzduirea refugiaţilor

ajutoareAu minţit poporul cu TV-ul? Sute de constănțeni au fugit în stradă după o ştire despre un cutremur iminent

S-au format cozi mari în Constanța pentru ridicarea ajutoarelor pentru găzduirea refugiaților din Ucraina.

Aproximativ 150 de oameni au așteptat câteva ore ca să ia bani cu care să se întrețină, atât pe ei, cât și pe refugiații pe care i-au găzduit.

Oamenii au stat în frig ca să ia ajutorul financiar

Aceștia au înfruntat frigul încă de la primele ore ale zile, când afară abia erau 2-3 grade Celsius.

Începând de luni, 5 decembrie, timp de 3 zile vor putea să vină să depună actele necesare pentru a putea intra în posesia banilor. Fac acest lucru în fiecare lună.

În noiembrie, spre exemplu, au fost aproximativ 1200 de persoane care au venit să depună actele pentru aproximativ 6500 de cetățeni ucrainieni care beneficiază de acest ajutor lunar din partea statului român.

Beneficiarii acestui program, proprietarii locuințelor, trebuie să vină la sediul primăriei, să depună o declarație pe proprie răspundere, o copie a actului de identitate, dar și alte documente necesare pentru ca ulterior să intre în posesia acelor bani. Vorbim de programul 50/20, 50 de lei pentru cazare și 20 de lei pentru hrana refugiaților.

Deocamdată aceste cereri nu pot fi depuse online.

Cei mai mulți bani decontați la Constanța

Constanța este județul care a decontat cei mai mulți bani pentru refugiații din Ucraina, după București-Ilfov, conform informațiilor transmise de IGSU pentru G4Media referitoare la sumele decontate.

Maramureș, Brașov, Suceava, Cluj, Sibiu și Iași sunt, în această ordine, următoarele județe după Constanța, din prisma sumelor de bani decontate pentru cazarea și hrana refugiaților ucraineni, cu peste 2 milioane de euro fiecare. La polul opus se află preponderent județele din sudul țării, cum ar fi Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Teleorman, Ialomița, Buzău, Olt, Giurgiu, dar și Harghita și Covasna, fiecare decontând sub 200.000 de euro de la începutul războiului.

author avatar
Andreea Vlad
448 afisari

9 COMENTARII

  1. Sunt curios de ce suma beneficiaza un ROMAN fara adapost sau fara servici… Ca vad ca la ukropi stam destul de bine.

  2. O tara de milogi, in frunte cu cei care o conduc,scarbita si dispretuita in toata Europa ,tratata duopa cum merita la fel ca o prostituata ,cersetoare si miloaga.HUO!!!!

  3. Eu ca persoană cu handicap grav în urma unui accident rutier primesc 500 lei pe lună iar statul mafiot le dă la străini bani mulți fără număr. Din anul 2018 nu am mai primit nici un ban la indemnizația de handicap. Rușine trădătorilor și vânzătorilor de țară și neam.

  4. Decit sa stau la asemenea cozi, mi bine nu fac nimic pt ukaka aia! Vor cazare, la munca si sa plateasca chirie! Nu le place… pe banca in parc…!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger