AcasăSOCIALCozi la benzinării. Tânără lovită, pentru că nu ar fi respectat rândul,...

Cozi la benzinării. Tânără lovită, pentru că nu ar fi respectat rândul, în Iași. Ce a urmat

Cozi la benzinării. Tânără lovită, pentru că nu ar fi respectat rândul, în Iași. Ce a urmat (foto: Facebook)

Au fost cozi, miercuri seară, la mai multe benzinării din țară, oamenii mergând în număr mare să-și alimenteze mașinile, după ce au apărut zvonuri privind creșterea prețului carburanților. Astfel că în preajma benzinăriilor s-au format rânduri uriașe de autoturisme.

În tot acest context, a apărut și un incident, la Iași, în urma căruia s-a aflat că o tânără s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral.

Totul s-a întâmplat miercuri seară, la o benzinărie din centrul orașului. Tânăra nu ar fi respectat rândul și ar fi fost lovită de un alt client care aștepta să-și alimenteze autoturismul, potrivit realitatea.net.

Unde s-a întâmplat incidentul

În urma acestui episod, s-a sunat la numărul unic de urgență, 112, tânăra ajungând în atenția cadrelor medicale. „A fost un apel la 112 că la o benzinărie de pe strada Sfântul Andrei a avut loc o agresiune fizică asupra unei persoane de sex feminin de 22 ani. Ea a suferit un traumatism cranio-cerebral fără pierderea cunoştinţei.

A fost dirijată la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi”, a precizat Diana Cimpoeşu, medicul-şef UPU-SMURD Iaşi.

Ministrul Energiei: Nu stați la cozi. Avem suficiente stocuri

Pe fondul situației apărute la benzinării, ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu, a făcut mai multe postări pe Facebook, transmițându-le oamenilor că „nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi”. „Fac un nou apel la calm: nu stați la cozi. Avem suficiente stocuri, deci NU există argumente pentru creșteri nejustificate și explozive ale prețurilor. Să nu ne lăsăm angrenați într-un război hibrid, mai ales în actualul context regional de securitate.

Așa cum a anunțat și prim ministrul Nicolae Ciucă instituțiile abilitate vor demara acțiuni ample de control la benzinării pentru că NU VOM PERMITE SPECULA! Să nu intrăm în jocul celor care doresc destabilizarea României!”, a transmis, între altele, miercuri seara, ministrul Popescu.

Premierul a cerut controale

Totodată, miercuri seară, pe pagina de Facebook a Guvernului a fost transmis un mesaj, prin care se anunță că premierul Ciucă a dispus controale „ample” la stațiile de alimentare cu carburant.

„Nu există motive reale pentru creșteri accelerate de prețuri în România. Țara noastră are stocuri suficiente de carburant.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a transmis purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.