AcasăSOCIALCovidul are leac. Medicamentele, inexistente în țară

Covidul are leac. Medicamentele, inexistente în țară

Românii mor pe capete în spitale. Ministerul Sănătății, înțepenit în birocrație

Depășind de mult timp eticheta de medicamente controversate, Arbidolul și, mai ales, Ivermectina s-au dovedit singurele tratamente eficace împotriva noului coronavirus. Atât de eficace încât pot preveni boala și o pot vindeca, înainte de a degenera în cazuri foarte grave. În România însă aceste tratamente se dau pe sub mână, în funcție de valoarea prestabilită a fiecărui individ.

Vândut ca cel mai inovator medicament pentru tratamentul Covid, Remdesivirul s-a dovedit mult umflat și incert în ce privește eficacitatea. Chiar și așa fiind, medicamentul a fost tot timpul deficitar în spitale, medicii folosind aceleași tratamente depășite și cu efecte adverse devastatoare. În România, bolnavii Covid sunt tratați cu ce există prin farmaciile spitalelor, medicamente de categoria a III-a în ce privește eficacitatea, rezultatul fiind mai mult decât vizibil, cu un număr de decese cu mult peste media europeană. Între timp însă, în întreaga comunitate medicală alte medicamente s-au dovedit aproape miraculoase în vindecarea și chiar prevenția noului coronavirus. Cel mai apreciat dintre acestea este ivermectina, folosit inițial în tratamentul veterinar și extins apoi și la oameni. Medicamentul s-a dovedit incredibil de eficient în tratarea Covid, având efecte chiar și în prevenirea bolii. Prețul foarte scăzut al acestuia și accesibilitatea pe scară largă la un astfel de tratament nu a fost pe placul Big Farma. Dar, cu toate eforturile depuse în acest sens, nimeni nu a putut găsi vreun argument în defavoarea ivermectinei. Medicamentul funcționează chiar din primele ore, ducând și la distrugerea transmiterii virusului. Toate studiile au arătat că ivermectina are o eficacitate semnificativă atât în profilaxia pre şi post-expunere a infecției cu SARS-CoV-2, dar și în toate stadiile de evoluție a bolii. Datele științifice au mai arătat, de asemenea, efecte benefice inclusiv la vârstnici și persoane cu comorbidități.

Donații și atât

Directorul executiv al terapia Cluj, Dragoș Damian, a anunțat că va dona spitalelor românești 10.000 de tablete de ivermectină, care vor trata circa o mie de pacienți. Prețul unei pastile este de circa doi lei, reducând costurile tratamentului la sub 20 de lei pe pacient. Medicul Adrian Marinescu, specialist boli infecțioase la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, a afirmat despre acest medicament că are efect chiar din primele ore de la tratament. Președintele Frontline Covid-19 Critical Care Alliance (FLCCC), dr. Pierre Kory, a cerut Guvernului Statelor Unite să analizeze introducerea de urgență a ivermectinei în tratamentul bolnavilor Covid. ”Munți de date sunt disponibile, din foarte multe state din întreaga lume, informații care arată eficiența miraculoasă a Ivermectinei. Efectiv distruge transmiterea acestui virus. Dacă o iei, n-o să te îmbolnăvești. Ivermectina poate salva sute de mii de vieți omenești din întreaga lume, oameni care nu mai trebuie să moară în așteptarea distribuirii la nivel global a vaccinurilor. De ce procedura adoptată în cazul Remdesivir, un medicament ce a produs mult mai puține dovezi ale eficacității sale în tratarea Covid-19, cu un preț mult, mult mai mare, nu poate fi aplicată și în cazul Ivermectinei?!”, a afirmat dr.Pierre Kory, președintele FLCCC.

Arbidolul, băgat în schemă, dar blocat la graniță

50.000 de tablete de Arbidol, care urmau a fi donate spitalelor, au fost blocate la graniță de autoritățile române, pe motiv că medicamentul nu ar fi autorizat în Europa. După ivermectina, Arbidolul, cunoscut și sub denumirea de umifenovir, s-a dovedit a fi extrem de eficient în tratarea Covid, însă medicamentul nu a fost achiziționat de Guvern, ci doar inclus în schema de tratament pentru bolnavii de SARS-Cov-2. Potrivit procedurilor românești, pentru ca Arbidolul să fie adus în țară, distribuitorul de medicamente autorizat de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDM) trebuie să trimită o solicitare Comisiei de Specialitate Boli Infecțioase din Ministerul Sănătății privind disponibilitatea de import a medicamentului, cantitatea, data livrării etc. La rândul său, Comisia va stabili un necesar, care va fi comunicat Ministerului Sănătății, care, la rândul său, va da acordul final către distribuitor. În baza acordului, distribuitorul trebuie să facă o solicitare către ANMDM în scopul emiterii unei Autorizații de Nevoi Speciale, care este valabilă doar pe teritoriul României. Documentul permite importul și donarea ori comercializarea medicamentului. În baza acestei autorizații medicamentul va obține o autorizație de preț de la Ministerul Sănătății, iar distribuitorul îl va putea aduce și dona sau comercializa.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
6.883 afisari

3 COMENTARII

  1. In loc să aducem in tară aceste medicamente noi băgă în noi vaccinul scump și insuficient testat. Asta doar să avem relații bune cu americanul care nu spun cum este

  2. Chiar daca exista medicamente (din pacate pentru regizor) intentia nu este de a trata, ci de a tine piesa cat mai mult pe scena, si de a umfla conturile celor trei companii producatoare de vaccin cu rezultate incerte.

  3. Sunt MEDIC ATI…Si sunt revoltată maxim, ca romanii iar sunt la coada lumii, în ceea ce priveste tratamentul Covid.tiMa refer la Arbidol, si la ivermectina, care au dat rezultate clare ca sunt cele mai eficiente… Dar, ca de obicei, acestea fiind prea ieftine, le strica piata lui Pfizer, si restul!Am fost revoltată, dar acum sunt scirbita!Imi este sila sa vad cum oameni cu zile, mor, si au murit cu zile!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger