AcasăSOCIALCOVID-19/ Rafila, îndemn la precauție. Pe ce pune accent, după creșterea cazurilor...

COVID-19/ Rafila, îndemn la precauție. Pe ce pune accent, după creșterea cazurilor confirmate

Pe fondul celei mai recente raportări oficiale venite de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS), de sâmbătă, din care s-a aflat că în ultimele 24 de ore în România au fost înregistrate 275 de noi cazuri de coronavirus, cifre în creștere vizibilă față de cele raportate în ultimele zile, șeful Societății Române de Microbiologie a reacționat, făcând apel la calm.

La calm și la respectarea regulilor stabilite de autorități, în vederea prevenirii răspândirii acestui virus. „Să nu ne panicăm, să nu creăm o isterie, dar nici să nu renunțăm la comportamentul precaut. Oamenii să se comporte cu grijă, cu precauție”, a subliniat Alexandru Rafila, într-o intervenție la postul TV, citat de digi24.ro.

Și, în contextul în care s-au relaxat din restricțiile impuse de autorități, în lupta contra COVID-19, iar oamenii așteaptă să fie luate și alte astfel de măsuri, după 15 iunie, specialistul a pus accent pe nevoia ca oamenii să continue să nu se abată de la reguli. „Să nu dăm curs îndemnului de a nu respecta reguli. S-ar putea ca relaxarea să fie potențată de anumite mesaje transmise, că nu este o pandemie gravă, că virusul nu se mai transmite. Ne uităm și la cifrele din alte țări, unde se înregistrează o creștere a numărului de cazuri, lângă noi, în Balcani – în Macedonia, în Bulgaria”, sună recomandarea profesorului Rafila.

Precizările lui Alexandru Rafila vin după ce din raportarea GCS-ului, de sâmbătă, reiese că până la data de 13 iunie la nivel național au fost confirmate 21.679 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19, 15.635 dintre acestea fiind deja declarate vindecate și externate. Totodată, se menționează că 171 de pacienți se află în grija cadrelor medicale de la Terapie Intensivă.

sursa foto: Facebook