AcasăSOCIALCotizezi o viaţă întreagă la pensie, dar NU mai apuci s-o încasezi!...

Cotizezi o viaţă întreagă la pensie, dar NU mai apuci s-o încasezi! Calculul dureros pentru români

Cotizezi o viaţă întreagă la pensie, dar NU mai apuci s-o încasezi! Calculul dureros pentru români

Românii care au activat aproape o viaţă întreagă în câmpul muncii nu vor mai apuca să se bucure de toate beneficiile, la pensie. De ce? Biologic vorbind, nu vor mai apuca să încaseze toată suma cotizată.

Statul încasează banii timp de 35 de ani, iar pensia pe care o încasează oamenii de rând este de aproape 50% din salariu.

Contribui cu 50.000 euro, dar iei 30.000 euro

Asta înseamnă că 35 de ani, un angajat plătit cu salariul minim pe economie cotizează la sistemul de pensii 249.900 lei, adică aproximativ 50.000 de euro, şi trăieşte să mai încaseze aproximativ 100.000 lei, adică 30.000 de euro.

Restul de 20.000 de euro pe care nu îi mai încasează rămân la bugetul de pensii şi sunt redistribuţi de stat.

Se schimbă pensia de urmaş?

Parlamentarii vor să modifice Legea 253/2010, privind sistemul unitar de pensii, la un capitol foarte important. E vorba despre pensia de urmaş.

Legea este clară și prevede, de exemplu, că soția poate beneficia de pensie de urmaș doar dacă procentul de 50 la sută din pensia soțului decedat, este mai mare decât pensia ei, aflată în plată.

Prin noua modificare se urmărește ca aceste prevederi să fie eliminate și să fie introduse altele noi, care i-ar putea aduce soțului supraviețuitor alte drepturi financiare, mult mai mari.

author avatar
Andrei Ștefan
1.567 afisari

22 COMENTARII

  1. Ar trebui ca familia celui decedat sa beneficieze de cel putin 50% din pensia defunctului. Ce a cotizat in timpul vietii active a afectat veniturile familiei. Sint si banii familiei. Ma mir cum ,de atiti ani, sindicatele nu au solicitat acest amendament.

      • Pentru ce trebuie sa platesc CAS si CASS daca nu benwficiez de nimic?
        Pensia nu o mai apuc si daca o apuc mai mult ca sigur nu o sa mai aiba bani de pensii si la sanatate dau o caruta de bani anual si cand ma duc la doctor sau la spital tot o sa trebuiasca sa platesc,fie ca baga coplata ,fie ca dau spaga,fie cama duc la privat,tot nu am parte de banii pe care ii dau…cred ca trebuie modificata Constitutia ca sa nu mai platim astea….atunci sa fim obligati sa ne transferam bani pe carduri sau conturi administrate privat de pe xare sa ne putem servi de banii nostri atunci cand iesim la pensie sau cand mergem la doctor….si atunci sa vezi trai pe vatrai la doctori si la spitale…au sa se poarte altfel cand te vei duce cu cardul….

  2. Lasă că beneficiază curvele din justiție, miliție,armată!…ăștia nu contribuie cu nimic la pensii și au cele mai mari pensii din țară!…Culmea mai e că ies la 45 de ani la pensie…asta-i românia proștilor, munciți pentru alți….crucea ma-mii voastre de bandiți!…

    • Bă deșteptule, nu cei din justiție, miliție și armată sunt kurve ci cei care elaborează legile. De ce un angajat care muncește part-time 2 ore pe zi plătește contribuții ca și când ar lucra 8 ore? Pentru că așa a hotărât ministerul finanțelor și parlamentul. La fel este și în cazul „curvelor” despre care scrii tu. Așa a hotărât guvernul și parlamentul. Ei ar trebui să plătească contribuțiile inexistente (după cum zici tu) din urmă, pentru că ei au legiferat și tolerat lipsa contribuțiilor. Caută-i pe Petre Roman, pe Văcăroiu, pe Ciorbea, pe Mugur Isărescu, pe Adrian Năstase și alții care s-au perindat prin parlament și guvern și cere-le să plătească din buzunar. „Curvele” n-au nici o vină că nu ei au decis să nu plătească. La tine vorbește invidia și ciuda pentru că, subnormal cum ești, n-ai fost primit și tu între „curve”.

      • aia care elaboreaza legile o fac in beneficiul curvelor din justitie si armata inclusiv servicii militie etc. iar asta cu pensia sotului supravietuitor se refera fix la sotii/sotiile alora cu speciale ca e evident ca daca esti judecator si crapi iar nevasta-ta a fost casnica si ia pensie sociala , o sa ia mult mai mult daca opteaza pt 50% din ce a avut banditul judecator impartial si echidistant – lua si de la victima, lua si de la infractor.

        • Esti prost si insisti sa arati asta. Esti frustrat ca n-ai trecut testul psihologic sa ajungi curva…

          • Mentalitate de hot militaurizat, daca il prinzi in fapt zice ca esti invidios pe el. MARSH la munca nu la pensie intinsa putoare speciala!

  3. cum au reiesit doar 35 de ani? unul care se angajeaza dupa liceu, la 18 ani, iese la pensie la 65, are 47 de ani vechime si contributivitate!!!

  4. Apără cu prețul vieții pensiile speciale (Jură !!!), susține statul eșuat și luptă pentru Zbielinsky în Ucraina
    pentru ca El să poată vinde țara (sau ce mai rămâne din ea) lupilor de pe Wall Street.
    Așa să-ți ajute administrația Bideu.

  5. „Așa să-ți ajute administrația Bideu.” 😂😂😂 Oooooooo, ce-ai facut tinere! 👏👏👏 Asa urare…..👍👍👍

  6. pai hai sa vedem : brut 4 000 CAS 25% adica 1 000 pe luna. Sa zicem ca incepi sa muncesti la 22 de ani ca faci o facultate si termini la 65 deci total 43 de ani in cap gigea mai-mai adica 516 de luni hai sa rotunjim la un 500 de luni ca poate mai stai prin vreun somaj si sa iasa si calculul frumos. Deci in 500 de luni x1 000lei/lun = 500 000 de lei total contributie la pensie. La o pensie neta de 2 000 de lei trebuie sa traiesti 500 000 / 2 000 = 250 de luni adica 21 de ANI (mai dau 2 luni de la mine) numai ca sa recuperezi ce ai cotizat asta fara sa mai punem la socoteala dobanzile, arendele, diferentele favorabile de curs valutar respectiv aprecierea actiunilor, obligatiunilor, metaleleor pretioase, bijuteriilor proprietatilor si instrumentelor electronice (de ex bitcoin) pe care ai fi putut sa le obtii cu astia 500 000 de lei in cei 43 de ani de sclav…pardon munca.
    De ce statul nu permite optiunea de a NU cotiza cu decaderea din dreptul de a obtine pensie inclusiv cea sociala?
    Deci trebuie sa traiesti pana la 86 de ani numai pentru a iesi tanda pe manda sau cum zic corporatistii sa faci BREAK EVEN!

  7. Fericirea politicienilor ca mor romanii inainte sa ia pensia ,sa ia aia care ies la 40 nemernicii si toti imbuibatii care nu se mai satura.Tot in patru scaduri plecati ba si voi .

    • cam asta e ideea. se face o gramada si cine iese primul ia gramada iar pentru aia care raman in urma nu mai ramane, deci ce faci? ii omori inainte sa-si poata revendica partea

  8. Guvenul meeeeu,Guvernul plagiatorilor,banii retinuti in mod abuziv pt. CASS ar trebui actualizati cu 16% rata inflatiei.Nu numai ca nu aplica rata inflatiei,dar banii restituiti sunt impozitati cu 10%.Deci hotia guvernului inseamna 16 plus 10% = 26% furt pe fata . Bai maCiuca ,pensionar tinerel cu 22 mii de Lei/luna,baaa nu ti-e rusine ? Cica Guvernul meeeu
    lucreaza biiine,io sunt multumit zise Talanul din tufisul dela Cotroceni.

  9. Și atunci de unde TAMPENIA cu „eu îți plătesc pensia, bătrâne ” . Eu ( noi), ne-am plătit pensia statului, nu altora cum aud pe toată prostimea presei. Deci statul trebuie sa mi-o returneze nu imbecilii de azi care nu vor sa muncească.

    • Foarte corecta observatia! Numai ca statul a furat banii prin desfiintarea fondului de pensii, iar acum pensiile sunt platite de la bugetul de stat, iar afirmatia care circula cum ca tinerii platesc pensiile batranilor este evident falsa si are si menirea de a invrajbi generatiile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger