AcasăSOCIALCOTAR, PETIȚIE națională pentru tariful RCA

COTAR, PETIȚIE națională pentru tariful RCA

COTAR, PETIȚIE națională pentru tariful RCACOTAR, PETIȚIE națională pentru tariful RCA

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a lansat o petiție pe tema prețurilor RCA. „Cetățenii români solicită măsuri urgente pentru stabilirea corectă a tarifelor RCA și încetarea abuzurilor asigurătorilor!”, transmit aceștia.

Petiția se adresează celor cărora le-a crescut prețul RCA fără să fi avut daune sau celor cărora asiguratorul RCA le-a nesocotit drepturile atunci când au avut o daună, dar și celor care nu sunt de acord cu majorarea nejustificată a tarifelor RCA.

Aceștia au în plan ca, odată cu strângerea a 100.000 de semnături,să transmită petiția Parlamentului și altor autorități cu atribuții în domeniul asigurărilor, „pentru a semnala abuzurile existente și a solicita măsuri de corecție imediate”.

Iată ce se mai transmite prin intermediul petiției ce este disponibilă în vederea semnării AICI:

„Presiunile fără precedent la care este supusă piața RCA în contextul falimentului City Insurance creeaza mari dificultăți cetățenilor români, obligați prin lege să încheie polițe RCA. În fiecare zi, drepturile lor sunt încălcate de către asigurători, fără ca autoritățile statului să intervină în vreun fel.

Spre exemplu, Mircea T. este încadrat în clasa maximă de bonus B8 și a platit în decembrie 2020 un preț de 358 lei pentru RCA pe 12 luni. În decembrie 2021, cu aceeași clasă de bonus, pentru același vehicul, a plătit la aceeași societate de asigurări suma de 727 de lei. Care este justificarea pentru dublarea tarifului RCA?

Într-un alt caz, Gheorghe A. a primit în Ianuarie 2022 oferta de reînnoire a poliței RCA, având clasa de bonus B8 (maximă). Prețul pentru 12 luni de asigurare este de 1.328 lei, iar prețul pentru 6 luni de asigurare este de…1.611 lei!!! Care este explicația pentru stabilirea acestor prețuri? Cum poate fi mai scumpă asigurarea pe 6 luni decât cea pe 12 luni?

Aurel M. a fost implicat într-un accident de circulație în anul 2019, iar vinovatul de producerea accidentului avea asigurare RCA la unul dintre cei mai mari asigurători din România. Aurel a reclamat asigurătorul la ASF, pentru că acesta a refuzat plata despăgubirii, însa ASF nu l-a ajutat cu absolut nimic. Între timp, Aurel a câștigat integral pretențiile prin conciliere la SalFin, dar asigurătorul în continuare a refuzat să platească. Aurel a înregistrat o acțiune în justiție împotriva asigurătorului și a câștigat în primă instață, iar acum așteaptă soluționarea apelului. Peste câteva luni se împlinesc 3 ani de când Aurel așteaptă încasarea despăgubirii de la asigurătorul RCA. Care este motivul pentru care asigurătorului i se permite să refuze ani de zile plata despăgubirii?

Este normal că păgubitul, care nu are nicio vină pentru producerea accidentului, să plătească o parte din reparație doar pentru că asigurătorul refuză să-și îndeplinească obligația de plată a despăgubirii? Noi considerăm că NU!

Dacă ți-a crescut prețul RCA fără să fi avut daune sau dacă asiguratorul RCA ți-a nesocotit drepturile atunci când ai avut o daună, dacă nu ești de acord cu majorarea haotică și nejustificată a tarifelor RCA, ajută-ne să corectăm aceste abuzuri. Semnează petiția!

Odată cu strângerea a 100.000 de semnături, aceasta va fi transmisă Parlamentului României și altor autorități cu atribuții în domeniul asigurărilor, pentru a semnala abuzurile existente și a solicita măsuri de corecție imediate.

Comportamentul abuziv al asigurătorilor și pasivitatea autorităților statului nu pot rămâne fără consecințe!

Îți multumim. Doar împreună schimbăm România!”

author avatar
Andrei Coman
271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger