AcasăSOCIALCoșul cu scumpiri. Prețurile la alimentele de bază au explodat. Guvernul PNL...

Coșul cu scumpiri. Prețurile la alimentele de bază au explodat. Guvernul PNL tace mîlc!

Coșul cu scumpiri. Cu cât au crescut în ultimul an prețurile la alimentele de bază (sursa foto: Facebook)

Pandemie sau nu, românii trebuie să își asigure necesarul de hrană. Și chiar dacă mulți dintre ei au fost nevoiți să mai strângă cureaua, din cauza problemelor generate de noul coronavirus la nivel economic, de mâncat tot trebuie să mănânce, indiferent de cât de mult au crescut prețurile la produsele din coșul de bază.

Și scumpirile nu au lipsit, astfel că, din câte reiese dintr-o comparație făcută între decembrie 2020 față de ultima lună a anului 2019, prețurile principalelor produse din coșul alimentar de bază al unei familii au crescut în ultimul an. O analiză făcută de ziare.com indică faptul că, față de lista scumpirilor, destul de lungă de altfel, la capitolul ieftiniri, din alimentele avute în vedere, doar două au avut scăderi de preț – citricele (cu aproximativ 4%) și cartofii – unul dintre elementele aproape de nelipsit din meniul românilor – care au scăzut cu 28,49%.

În rest, prețul la fasolea boabe a crescut în ultimul an cu peste 18%, la fel și făina, care s-a scumpit cu 7%, un kilogram ajungând să coste, în decembrie 2020, nu mai puțin de 3 lei, dar și uleiul, fructele proaspete și brânza, îndeosebi cea de oaie.

Tabelul de mai jos reflectă și situația celorlalte produse din coșul alimentar de bază care s-au scumpit de la un an la altul:

sursa foto: ziare.com
author avatar
Andrei Coman
749 afisari

3 COMENTARII

  1. Cumane , scumpirea pretului la malai e de-a dreptul dezastruoasa , tot s-astepti sa explodeze mamaliga ….

  2. Are rumanu barabule ieftine si citrice la discretie sa-i ia greata dupa beutura ? Salutti a tutti si arrivederci , doar n-o fi prost sa oracaie in strada pe gerul asta ca la Ordonanta 13 !

  3. Vorba lu mama.
    -Da ce platforma, mama?
    Statistica guvernului nu pute cu pretu peti.
    Una e alta e cum zic ai nu ai mingia dai gol.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger