AcasăSOCIALCosmin Prelipceanu, gafă în direct. Comentariul care l-a lăsat cu gura căscată...

Cosmin Prelipceanu, gafă în direct. Comentariul care l-a lăsat cu gura căscată pe ministrul Educaţiei. Câmpeanu: „Nu pot fi părtaș la această afirmație”

cosmin prelipceanuCosmin Prelipceanu, gafă în direct. Comentariul care l-a lăsat cu gura căscată pe ministrul Educaţiei. Câmpeanu: „Nu pot fi părtaș la această afirmație”

Realizatorul Cosmin Prelipceanu a comis-o, din nou, în direct. În timpul unui dialog pe care l-a purtat în direct, marți seară, la Digi 24, cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, acesta a avut o replică cel puțin neinspirată.

În emisiunea pe care acesta o moderează, Prelipceanu i-a sugerat ministrului Educației că școala ar trebui „să-i scape” pe copii de părinții lor. Tema dialogului era legată de campania de vaccinare împotriva COVID-19 a copiilor. El a pornit de la ideea că numărul celor vaccinați este foarte mic, doar o treime dintre cetățeni s-au vaccinat, în ciuda numărului mare de decese și a remarcat că această problemă ține de educație.

Iar concluzia la care a ajuns a fost că școala trebuie să-i salveze pe copii de părinții lor. Aceasta fără să detalieze la ce s-a referit, dacă școala să instituie obligativitatea vaccinării copiilor, chiar fără acordul părinților, sau doar să se rezume la a-i educa pe copii în direcția acceptării vaccinării.

Dialogul dintre Cosmin Prelipceanu și Sorin Cîmpeanu

Cosmin Prelipceanu: „Dacă suntem în țara în care o treime sunt vaccinați în condițiile în care oamenii mor în spitale, este absolut clar că avem o problemă de educație. Oamenii în țara asta nu reușesc să înțeleagă că sunt în pericol de moarte”.

Sorin Cîmpeanu: „Din păcate…”

Cosmin Prelipceanu: „N-ar fi bine ca măcar de copiii lor să avem grijă? Măcar copiii lor să înțeleagă asta. Asta ar trebui să facă școala. Să-i scăpăm pe copii de părinții lor. Asta trebuie să facă școala”.

Sorin Cîmpeanu: „Nu pot să fiu părtaș la această afirmație”.

Cosmin Prelipceanu: „Ba da, vă spun eu, asta ar trebui să se întâmple”.

 

Daniel Funeriu cere conducerii Digi 24 să îl dea afară pe Prelipceanu

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu cere conducerii Digi 24 să îl dea afară pe Cosmin Prelipceanu, după o afirmațe în direct potrivit căreia școala ar trebui „să-i scape pe copii de părinții lor”. Funeriu spune că o astfel de declarație este „dincolo de ce poate fi acceptat de orice canal media”.

„Solicit conducerii Digi24 să îl dea afară pe Prelipceanu. Să spui, în România lui 2021 că școala trebuie să îi scape pe copii de părinți este nu numai patologic, ci și dincolo de ce poate fi acceptat de orice canal media. La previzibila întrebare de heităreală, răspunsul e simplu: un simplu om cu simțul realității. PS: dacă ministrul Cîmpeanu nu ar fi fost pe fază și nu ar fi reacționat, ar fi fost greu să rămână ministru. E un lucru bun că a reacționat, delimitându-se”, scrie fostul ministru pe contul său de socializare.

author avatar
Andreea Vlad