AcasăSOCIALCOŞMAR pentru şoferii care merg în Moldova şi Ucraina! Cum ar putea...

COŞMAR pentru şoferii care merg în Moldova şi Ucraina! Cum ar putea să nu mai stea o eternitate în vămi

În loc de controale la frontiere, structurile MAI au făcut pe ONG-urile

Autorităţile române au căutat variante prin care să mai fluidizeze traficul de la vămi. Circulaţia la ieșirea din țară către Moldova și Ucraina a devenit un adevărat coșmar.

Premierul Nicolae Ciucă l-a trimis pe șeful Poliției de Frontieră să discute cu autoritățile competente din Republica Moldova pentru a stabili niște măsuri care să decongestioneze traficul din vămi.

Cozile de TIR-uri se întind pe kilometri

Cozile de TIR-uri la ieșirea din țară pe la granița de est a României, în special la Galați, se întind pe kilometri, unii șoferi așteptând chiar și două-trei zile.

Pentru a facilitata transportul la granița cu Ucraina, a fost chemată în ajutor armata, care a instalat un bac militar pe Dunăre, la Galați, care să asigure trecerea către Tulcea.

Ce rezolvări au găsit autorităţile?

Camioanele goale și cele care transportă mărfuri perisabile vor avea un culoar special la trecerea prin vămile către Republica Moldova, iar trecerea în Ucraina se va putea face pe Dunăre, la Galați, cu ajutorul unui bac suplimentar pus la dispoziție de armată.

Măsurile imediate stabilite:

  • fluidizarea traficului prin crearea unui culoar verde (artera suplimentară de control) destinat camioanelor goale si celor care transportă mărfuri perisabile
  • suplimentarea personalului Poliţiei de Frontieră Române, pentru controlul documentelor, cu polițiști de frontieră pe fiecare tură serviciu, încă din data 10.06.2022
  • suplimentarea personalului planificat la efectuarea controlului vamal al mărfurilor de către Autoritatea Vamală Română, cu şase lucrători vamali/tura serviciu, precum si a numărului stațiilor de lucru, măsură, de asemenea, implementată.

Au fost stabilite principiile de funcționare, posibilitățile de amplasare a tonetelor de control, numărul personalului alocat pentru fiecare instituție, urmând ca aceste aspecte să fie implementate în perioada imediat următoare.

author avatar
Andrei Ștefan
318 afisari

3 COMENTARII

  1. Cum ar putea să nu mai stea o eternitate în vămi? Ma intreb si eu sau mai exact, cam cate ore dureaza eternitatea dupa mintea acestui reporter

  2. ZIARE.COM DEJECTIILE SI EXCREMENTELE JURNALISMULUI ROMANESC

    TOATE JEGURILE SI TOTI PUPINCURISTII S-AU ADUNAT PE SITE-UL ZIARE.COM LA LINS IN CUR IN PLUS SUNTETI AMENINTATI SI INJURATI , CENZURATI SI STERSE COMENTARIILE

    ZIARE.COM SITE-UL SECURISTILOR PUPIN CURISTI FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI IDIOTI SI IMBECILI

    ZIARE.COM SITEUL ANALFABETILOR POSTACI , FALSI JURNALISTI TURMA DE KLOSETARI
    ZIARE.CUM UN COTIDIAN AL RUSINII SI DEZONOAREI PRESEI ROMANESTI CE LINGE VARTOS IN COOR CLASA POLITICA DE LA GUVERNARE IN FRUNTE CU DULAPUL DE LA COTROCENI
    DEZINFORMARE SCARBOASA SI MINCIUNI FARA LIMITA PE SITE-UL ANALFABETILOR ZIARE.COM

  3. Măsurile luate de mai marii țării sunt fix egale cu 0.
    Nu pot fi preluate toate mărfurile ucrainiene , iar în curând romånii nu vor mai avea loc pe șosele de abundența tir urilor ucrainene.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger