AcasăSOCIALCopilaș de doi ani, salvat cu ajutorul indicațiilor primite de la 112....

Copilaș de doi ani, salvat cu ajutorul indicațiilor primite de la 112. Ce pățise cel mic

Copilaș de doi ani, salvat cu ajutorul indicațiilor primite de la 112. Ce pățise cel mic (sursa foto: Facebook/ISU Arges)

O intervenție cu multe emoții, dar și cu sfaturi care s-au dovedit a fi de mare ajutor pentru salvarea unui copil aflat într-o situație de risc.

Un apel venit miercuri la 112 anunța că un copil de doi ani, din localitatea argeșeană Bughea de Jos, s-a înecat cu o bomboană. Oamenii au cerut disperați ajutor pentru cel mic. Era clar că fiecare secundă e prețioasă.

Dispecerul care a preluat apelul, plutonier major Adrian Burcea, a fost cel care le-a îndrumat pe cele două persoane adulte aflate lângă cel mic cum să intervină pentru a-l salva. Și anume să îl pună pe copil cu fața în jos, pe un antebraț, și să îl bată pe spate. Instrucțiunile venite de la salvatorul ISU s-au dovedit a fi extrem de utile, iar micuțul a fost ajutat să scape de bomboana care nu îi mai permitea să respire.

”Adrian nu este de foarte mult timp în dispeceratul ISU Argeș, însă pregătirea pe care o are îl face un bun salvator din orice postură s-ar afla (…) Suntem siguri că nu este prima viață salvată a lui Adrian, dar această situație a ajuns la urechile noastre”, au transmis reprezentanții ISU local, cei care au dezvăluit, de altfel, și detaliile acestui caz emoționant, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Recent, se aflase de situația cu care s-au confruntat doi părinți din județul Cluj, care au sunat la 112 povestind, speriați, ce a pățit fetița lor. S-au trezit, însă, luați la rost de dispecer. În acest caz, de la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a cerut o anchetă la Ambulanța Cluj și chiar secretarul de stat Arafat a reacționat pe acest subiect. DETALII AICI.