AcasăSOCIALCopil rănit de o petardă care i-a explodat în mână. S-a chemat...

Copil rănit de o petardă care i-a explodat în mână. S-a chemat un elicopter, pentru a fi dus cât mai rapid la spital

(sursa foto: bzi.ro)

Pe măsură ce se apropie tot mai mult Sărbătorile, se întețesc zgomotele provocate de pocnitori și petarde. Din păcate, miercuri după-amiază s-a aflat despre un incident căruia i-a căzut victimă un copil.  

Salvatorii constănțeni au intrat în alertă, în încercarea de a ajunge cât mai repede la un copil despre care s-a aflat că a avut nevoie de îngrijiri medicale, ca urmare a exploziei unei petarde.

E vorba despre un copil în vârstă de 8 ani, din județul Constanța, din câte anunță Antena3. Care a avut de suferit de pe urma exploziei unei petarde. „Am fost solicitați pentru un copil căruia i-a explodat o petardă în mână. La locul solicitării a fost găsit un copil conștient, stabil care prezenta multiple plăgi şi arsuri la nivelul palmei şi falangelor”, din câte a precizat Claudia Tătărici, purtător de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Constanţa, miercuri după-amiază, într-o intervenție în direct la postul TV amintit.

În cazul de față s-a chemat și un elicopter SMURD, astfel încât cel mic să fie dus cât mai rapid la o unitate spitalicească din Constanța. „A fost preluat de elicopter şi va fi transportat la Spitalul Județean Constanţa”, a mai anunțat oficialul SAJ.

Nu se știe exact, la acest moment, cum anume s-a produs incidentul.

Percheziții la adrese din județul Constanța. Au fost confiscate zeci de baxuri cu petarde

Pe de altă parte, s-a aflat, în ultimele zile, că mai multe articole pirotehnice au fost ridicate de către polițiști, în urma unor acțiuni derulate în mai multe zone ale țării. Dintr-un comunicat de presă remis marți, 21 decembrie, din direcția IGPR, s-a anunțat că „polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în aplicare, în cursul zilei de ieri, 3 mandate de percheziție domiciliară, în județul Constanța, la domiciliile a 2 bărbați, bănuiți de comercializarea, către publicul larg, a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”.

În cadrul acestei acțiuni, au fost ridicate zeci de baxuri cu petarde. „Din cercetări a reieșit faptul că persoanele în cauză, de 22, respectiv 29 de ani, nu ar fi fost autorizate să desfășoare activități de comercializare a articolelor pirotehnice.

Astfel, au fost ridicate, în vederea confiscării, 49 de baxuri de petarde din categoria F1, 41 de baxuri din categoria F2 și 19 baxuri de petarde din categoria F3, greutatea materialelor pirotehnice fiind de 2.240 de kilograme.

De menționat este faptul că petardele din categoriile F2 și F3, deținute fără respectarea prevederilor legale și fără documente de proveniență, nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea acestora fiind permisă doar cu avize speciale”, s-a transmis în comunicatul IGPR, cu mențiunea că în acest caz s-a întocmit un dosar penal, urmînd să fie continuate cercetările.