AcasăSOCIALCopiii dintr-o comună din Vaslui merg la şcoală în cimitir. Fac lecţiile...

Copiii dintr-o comună din Vaslui merg la şcoală în cimitir. Fac lecţiile în prăznicar

Copiii dintr-o comună din Vaslui merg la şcoală în cimitir. Fac lecţiile în prăznicar

Situaţie ciudată şi aproape horror în comuna Cursești Deal, din judeţul Vaslui. Copiii învaţă printre cruci, în cimitirul satului. Părinţii lor preferă această locaţie decât o eventuală navetă a celor mici într-o comună vecină.

Problema este că Direcţia de Sănătate Publică spune însă că aici nu sunt condiţii de igienă potrivite. Părinţii nu se lasă însă convinşi.

Sala de pomeni – sală de clasă

Sala în care se țin de obicei pomenile, de lângă biserică, chiar în curtea cimitirului, a fost transformată în sală de clasă pentru 19 elevi. Mesele la care oamenii stăteau la aceste pomeni au fost înlocuite cu băncile pe care acum elevii au cărțile și caietele.

Şcoala a intrat în reabilitare şi nu am găsit altă soluţie. Există în satul vecin o şcoală care este gata, dar părinţii nu vor să meargă în acel sat, să facă naveta, motivând faptul că sunt prea mici”, a declarat Nicolae Cătălin Stamate, primarul comunei Pungeşti.

Părinţii se opun mutării copiilor

Părinţii copiilor sunt cei care se opun închiderii şcolii de teamă că vechea şcoală din sat, care este în proces de reabilitare, nu va mai fi reparată.

Direcția de Sănătate Publică a venit în control la sala improvizată de clasă și a dat directorului școlii o amendă în valoare în valoare de 3.000 de lei și obligația de a reveni asupra deciziei ca elevii să țină cursurile în cimitir.

author avatar
Andrei Ștefan
293 afisari

3 COMENTARII

  1. Multi din voi nu stiu pt ca ati fost mintiti de mici ca barza aduce copii, fals.
    Ati fost prostiti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...

Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu

Ouăle sunt la mare căutare, înainte de Paştele 2024. În afară de faptul că sunt folosite ca ingerdiente pentru diferite feluri culinare, gospodinele le...
proger