AcasăSOCIALCopii din Neamţ, primiţi la grădiniţă cu lacătul pe poartă! Au fost...

Copii din Neamţ, primiţi la grădiniţă cu lacătul pe poartă! Au fost puşi de părinţi să tragă de poarta

Scandal în Comuna Girov, din judeţul Neamţ.

Pe fondul unei lipse de comunicare în spațiul public din partea conducerii primăriei Girov și a unității școlare, închiderea grădiniței din Gura Văii și relocarea într-o altă clădire modernă care asigură locuri suficiente pentru copiii din toate satele a generat astăzi un protest în care au fost implicați și copii nevinovați.

Copiii, puţi de părinţi să protesteze

Se pare că această grădiniță din Gura Văii a fost închisă prin hotărâre de consiliu local încă din luna decembrie a anului trecut.

Acum, la început de an școlar, profitând de lipsa gravă de comunicare din partea primăriei Girov, mai mulți părinți, unii de bunăvoie sau cu scopul de a face tot ce e posibil pentru binele copiilor lor, alții manipulați sau coordonați pe linie politică, și-au aliniat micuții în fața porților cu lacăt și au furnizat aceste imagini pe rețelele de socializare cu motivația că protestează față de închiderea grădiniței.

Părinţii sunt nemulţumiţi de faptul că cei mici ar trebui să facă naveta câţiva kilometri până la noua şcoală din comuna Girov.

Spun că sunt copii cu cerinţe educaţionale speciale care ar trebui să fie însoţiţi, mai mult spun că sunt nemulţumiţi şi de starea mijloacelor de transport cu care cei mici ar trebui să fie duşi la noua şcoală.

De ce au închis grădiniţa?

Autorităţile locale se apără şi spun că au închis grădiniţa din cauză că respectiva clădire reprezintă un pericol. Decizia de a-i muta a venit pentru binele celor mici, pentru a beneficia de condiţii mult mai bune, şcoala fiind renovată şi modernizată, mai pretind autorităţile.

Părinţii au mers chiar la Inspectoratul Şcolar Judeţean din Neamţ. Au expus nemulţumirile lor, iar reprezentanţii Inspectoratului speră să se ajungă la o înţelegere cât mai repede, pentru ca cei mici să beneficieze de condiţii cât mai bune.

134 afisari

2 COMENTARII

    • Ca să învețe și să socotească nu are nevoie de școală. Poate învăța și acasă. Că în rest școala oficială a ajuns acum doar un program de îndoctrinare și chiar îndobitocire.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri