AcasăSOCIALControversa ​„gen” versus „sex” pe noul buletin electronic. MAI vine cu precizări

Controversa ​„gen” versus „sex” pe noul buletin electronic. MAI vine cu precizări

buletinControversa ​„gen” versus „sex” pe noul buletin electronic. MAI vine cu precizări

Lansarea primelor cărți de identitate biometrice din România au generat și primele controverse. În cartea de identitate clasică este prevăzut „sexul” persoanei care îl deține, în timp ce în noua carte de identitate electronică este precizat „genul” deținătorului.

Noua carte de identitate electronică cu cip a fost introdusă în România luni, 2 august. Imediat după prezentarea modelului de document, mai multe detalii de conținut au atras atenția. Unul dintre acestea este reprezentat de înlocuirea termenului ”sex” cu ”gen” în noile buletine. Modificarea a adus multe atacuri la decidenți, inclusiv din spectrul politic.

Director Evidența Populației: „Documentul stabileşte că sunt doar două opţiuni”

MAI a venit cu precizări importante! Directorul DEPABD, Cătălin-Aurel Giulescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că noua Carte Electronică de Identitate (CEI) va cuprinde doar două opţiuni în ceea ce priveşte genul persoanei, „feminin” şi „masculin”.

„Acest document, pentru proiectul-pilot va conţine menţiunea ‘gen’, dar tot proiectul, acum hotărârea de guvern, stabileşte că sunt doar două opţiuni, ‘feminin’ şi ‘masculin’, nu există niciun fel de altă intervenţie”, a spus Giulescu, la sediul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date (DEPABD) a MAI.

„Actul de identitate are ca funcţie principală stabilirea identităţii persoanei şi legitimarea, dar are şi o funcţie secundară, este document de călătorie; în aceste condiţii, suntem obligaţi să respectăm regulamentul UE care stabileşte nişte condiţii pentru călătorie. În primul rând, nişte elemente de identificare vizuală, stabilite de Uniune – respectiv steagul Uniunii Europene. Suntem obligaţi să introducem acest element de identificare vizuală, steagul Uniunii, în interiorul căruia se află indicativul României, format din două caractere”, a explicat directorul DEPABD.

Potrivit acestuia, regulamentul UE prevede că suntem obligaţi să respectăm un standard ICAO – de a structura formatul documentului având în vedere nişte zone obligatorii, pentru ca acest document să poată fi citit electronic şi să poată fi uşor de identificat anumite câmpuri.

author avatar
Andreea Vlad
747 afisari

13 COMENTARII

  1. Nu mai avem drapel național, nu mai suntem persoane, fiindcă persoana are sex, suntem substantive, ca doar astea au gen! Să-i ia naiba de UE!

    • E normal sa nu mai avem drapelul pe buletine. Statul, al carui simbol este drapelul, este dusmanul nostru si dusmanul actioneaza camuflat astfel incat in eventualitatea unui conflict cu o forta externa noi sa il sustinem cand va arbora drapelul crezand ca luptam de partea care trebuie.
      Exemplu : Statul ne face nasoale sub tricolor. Noi vedem tricolorul statului si stim impotriva cui sa luptam. Statul vede cum sta treaba si actioneaza blat. Noi ca prostii nu stim cine ne face nasoale ca n-are steag. Vin rusii, statul afiseaza tricolorul si zice uite aia cu steagul ala rusesc va fac nasoale. Romanii pun botul si lupta de partea statului tortionar criminal inept si catastrofal. Sfarsit.

  2. Poponarii nenorociți să dispară la dracu cu tot cu genderul lor.
    Naziștii guvernanți să facă bine să ne pună steagul României pe cartea de identitate si domiciliul ca să nu iasă urât. Si s-o lase mai ușor cu cipurile. Deja s-a depăsit limita tuturor limitelor si ne-am pierdut rabdarile. O să iasă urât rău. Iar useriştii nazişti să aibă mare grijă că se joacă prea mult cu popodul român. Poponarii si alte specii de genul să stea dracului în banca lor că ne ridicăm toți din țară si nu se stie ce iese.

  3. Atentie: am informatii ca acest site este o momeala a serviciilor de securitate romane pentru a pescui pestii nesupusi si dusmani ai noii ideologii, s-a lansat acest proiect deoarece este mai simplu sa arunci o plasa pentru pesti intr-un bazin unde se afla toti nesupusii decat sa arunci plasa de pescuit intr-un ocean unde se afla si cei nesupusi si cei supusi!!!!!!!!!
    Incepeti sa folositi VPN-uri, Proxy, Browserul TOR.
    Toti sunteti catalogati in functie de agresivitatea verbala si in functie de ideologie, mai ales cei care INSTIGA la ura si nesupunere, sa nu va mirati daca intr-un viitor mai apropiat sau indepartat o sa fiti vizitati.
    Incepeti sa va protejati prin adoptarea de masuri care sa va permita anonimizarea identitatii pe internet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Imi tremura fecalele in mine de frică.

    Ce zici de optiunea cealalta? Vine un oarecare si cu un mesaj binevoitor, alarmat prevenitor incearca sa închidă gura celor care se amuză pe seama cretinopatilor care prin mai stiu eu ce minune au ajuns conducători.

  5. Pai evident ca nu pot fi decat barbati si femei. Nu scrie orientarea ca nu intri in club gay… Acolo in BI identifici ce ai intre picioare in caz de accident sa poti fi identificat usor ori diverse probleme in viata. Orientarea or fantezia tine de intimitatea ta. Eu nu cred ca un gay e atat de tampit sa se descopere ca intra in buling. Aia e intimitatea ta. Identitatea e realitatea fizica a corpului tau in timp real.

  6. Sa presupunem ca sunt un + de orientare multifluid instant adica pot sa-mi schimb orientarea de indata. Dar am intentii neortodoxe. Mie imi pune poza de fata in Bi si cand ajung in Belgia fac o crima ca baiat din gelozie apoi stau neutru un timp apoi iar devin baiat si comit un viol ca neutru la un baiat din Italia din refulare si redevin fata. Politia nu va sti niciodata cine a comis infractiunile caci eu nu apar pe camere decat ca fata identificabila pt ca nu am 3 buletine respectiv fata, baiat, neutru. Deci sunt multi confuzi intre sex si orientare se fac egalitati stupide. Genul e cel gramatical.

  7. O sa ma vedeti pe mine ca ies in strada sa cer femei cu picioare frumoase? Nu ca intru in penibil aia tine de intimitatea mea si ce vreau eu sa doresc seara. Dar nu o sa cer sa imi scrie in buletin heterosexual bulane frumoase… 🤗 …

  8. Sunt si o mana de cazuri de hermafroditi in lumea inconjuratoare. Nu poti sa schimbi procedura majoritara pt o mana de oameni. Atunci vor decide ei ce sunt mai tare la Evidenta Popullatiei…

  9. Buletinu identifica certificatul de nastere acolo moasa sau mosu nu scrie incert nehotarat sau neutru vede o lulea sau o crăpătura si li se nazare aveti baietel și mama lesina sau chipurile ca aveti o fetita si se umple de vanatai ca iubitul vroia baiat sa-l faca fotbalist sa ajunga si el mare odata, ca nenea Gigi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger