AcasăSOCIALControlor de tren și mulți alți călători, filmați fără măști de protecție:...

Controlor de tren și mulți alți călători, filmați fără măști de protecție: „E declarată cumva pandemie în țara asta și eu nu știu?”

A fost demarată o anchetă internă la CFR după ce un controlor de tren le-a spus călătorilor că nu e pandemie și că poartă măști „de proști”.

Luni dimineață, un controlor și câțiva dintre călătorii unui tren cu ruta București- Constanța au fost surprinși fără măști de protecție, deși purtarea acestora este obligatorie. Mai mult decât atât, controlorul a ținut un adevărat discurs despre inexistența unei pandemii în momentul de față, anunțată de către Ministerul Sănătății. Acesta a încercat să-i convingă pe călători că pandemia nu există și că purtăm măștile ”de proști”.

Imaginile filmate au surprins exact discuția dintre controlorul de tren și mai mulți călători.

”Călător: În situația de față este o pandemie, există o pandemie, iar această pandemie nu poate fi înlăturată…

Controlor de tren: Cine a declarat pandemie în țara asta? E declarată cumva pandemie în țara asta și eu nu știu?

Călător: Da, este pandemie.

Controlor de tren: Ba nu! Mai interesați-vă! În România, Ministerul Sănătații nu a declarat pandemie, vă rog frumos să vă interesați. Deci nu faceți niște afirmații care nu le înțelege nimeni. Pandemia în România nu este declarată de către ministrul Sănătății. Deci încă nu a declarat dacă este pandemie.

Călător: Atunci de ce purtăm măștile astea?

Controlor de tren: De proști, de aia, că nu le purtăm de deștepți, că dacă le purtam de deștepți…

Călător: Putem să le dam jos? Am insuficiență respiratorie.

Controlor de tren: Din punctul meu de vedere, da. Pe mine nu mă deranjează.

Călător: Nu mi se pare corect. Unii poartă, altii nu. Vi se pare normal, vi se pare corect? Eu port mască când am nevoie să port, acum nu pot să port. Haide să ne înțelegem să nu mai facem atâta scandal pentru o nimica toată.”

CFR a demarat o anchetă internă. „CFR Călători face precizarea ca nu tolerează astfel de comportamente în rândul personalului propriu. Sancțiunile ce se vor aplica vor fi în conformitate cu legislația în vigoare. Masca de protecție este obligatorie la bordul trenurilor CFR Călători, atât pentru personalul propriu, cât și pentru călători”, au transmis reprezentanții companiei.

 

 

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu