AcasăSOCIALControale pe Valea Prahovei. Carne expirată, descoperită de comisarii ANPC

Controale pe Valea Prahovei. Carne expirată, descoperită de comisarii ANPC

(sursa foto: Facebook/Ion Iordăchescu)

Sărbătorile bat la ușă, iar în timp ce românii își fac ultimele cumpărături pentru masa de Crăciun, comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor fac controale, la operatorii economici.

Așa s-a aflat, recent, că inspectorii ANPC aflaţi în această perioadă pe Valea Prahovei, unde fac verificări, au descoperit carne expirată în cadrul unui astfel de control.

„Încă întâlnim astfel de produse în acţiunile de control desfăşurate în cadrul Comandamentului de iarnă Valea Prahovei. Pentru operatorii economici ca aceştia toleranta este 0”, a scris, luni seară, pe Facebook, Ion Iordăchescu, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia.

Acesta a postat pe reţeaua de socializare și două fotografii, una dintre ele cu un pachet de carne care ar fi expirată de peste două săptămâni. Și anume cu data de valabilitate până pe 4.12.2022.

Comandamentul de iarnă acoperă alte 5 zone de vacanță, pe lângă Valea Prahovei

De altfel, ANPC a informat încă de acum câteva zile, că începând din 12 decembrie Autoritatea înființează structura specială de control denumită Comandamentul de iarnă, despre care s-a anunțat că, „în premieră, în acest an, va acoperi zone destinate vacanței albe din 6 zone ale țării”.

Conform ANPC, este vorba despre:

  • Valea Prahovei,
  • Brașov,
  • Bucovina
  • Maramureș
  • Băile Herculane – Rânca
  • Cluj – Băile Felix.

ANPC a anunțat, la acel moment, că acest Comandament de iarnă din 2022 se va afla sub directa coordonare a Președintelui ANPC, Horia Constantinescu, a vicepreṣedinților Mihai Culeafă ṣi Sebastian Hotca și a directorului general Paul Anghel. „Verificările vor fi realizate de comisarii ANPC, astfel încât, până pe data de 13 ianuarie 2023 – perioada în care structura va fi activă – să poată fi monitorizate principalele zone vizate de turiști și iubitorii sporturilor de iarnă, în perioada cea mai aglomerată din acest sezon.

În acest fel, comisarii ANPC se vor asigura, în mod deosebit în această perioadă suprasolicitată, că sunt respectate prevederile legii și, implicit, drepturile consumatorilor, de către operatorii economici din zonele respective”, s-a transmis într-un comunicat de presă datând din 12 decembrie.

author avatar
Andrei Coman
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger