AcasăSOCIALControale fără precedent în România. Mii de polițiști au ieșit în stradă

Controale fără precedent în România. Mii de polițiști au ieșit în stradă

 

După ce premierul Ludovic Orban a solicitat tuturor ministerelor să organizeze ample acțiuni de control în contextul creșterii îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus, Ministerul de Interne a scos polițiști în stradă pentru a verifica respectarea distanțării sociale.

În acest context, Ministerul de Interne a organizat în toată țara ample acțiuni de control pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Controalele sunt efectuate cu predilecție în zonele aglomerate

Polițiștii verifică dacă oamenii poartă măști în mijloacele de transport în comun sau în magazine, în piețe, în general în toate locurile aglomerate, și dacă se respectă distanța recomandată.

Acțiunile de control sunt efectuate de către polițiști împreună cu membrii celorlalte structuri ale MAI.

Menționăm că, doar în ultimele 24 de ore au mai fost identificate alte 614 cazuri de coronavirus. Alte 17 persoane au decedat de la ultimul bilanț oficial.

Numărul testelor prelucrate a rămas ridicat, la 13.179, fiind a doua zi consecutivă cu peste 13.000 de teste.

Premierul Orban vrea controale „la sânge”

Premierul Orban a cerut, joi, când a fost înregistrat pentru a doua zi consecutivă un număr record de infectări cu Covid-19, ca autoritățile de control ale statului să nu aibă milă față de cei care încalcă regulile de protecție împotriva virusului. Orban a cerut ca verificările să fie efectuate atât în ministere, instituțiile statului, cât și la agenții economici, prioritatea zero fiind controlul respectării normelor de protecție sanitară.

„Vreau să transmit un mesaj simplu: fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea și care încalcă regulile de protecție sanitară. Toate instituțiile cu atribuții de control trebuie să fie mobilizate în teren și să controleze la sânge peste tot unde trebuie respectate reguli, respectarea acestor reguli, și să dicteze toate sancțiunile legale împotriva celor care încalcă regulile”, a cerut premierul în ședința de guvern.

Orban a cerut miniștrilor să solicite raport zilnic din partea fiecărei instituții de control privitor la personalul aflat în teren.

author avatar
Eli Dan Davidescu
644 afisari

10 COMENTARII

  1. Ce dispozitii legale incalca cei care nu poarta masca medicala in spatii inchise? Cumva acele dispozitii legale declarate neconstitutionale de CCR? Stiu politistii si jandarmii ca au OBLIGATIA LEGALA de a NU EXECUTA ordinele nelegale primite?

    • Pe mine ma doare in cur aici la Colbasna , Raionul Tiraspol imi trimite in plic ce sa postez . Apropo , ce inseamna CCR , Sovietul Suprem ?

        • Io o soug cu sarg fara maini in boschetii din spatele garii Tiraspol , cu mainile ii labuiesc pe navetisti la buzunare , e mai complicat cand ma pune capra si-mi umfla rozeta , nu pot sa-l lucrez pe musteriu pe nevazute . Apropo , acu stiu ce inseamna CCR , Costea Cocosat Rebegit ….hihihihihihihi

  2. Pana si mancurtii s-au saturat de mine , vor sa se razbune prin sodomizare .

  3. Futu-va in gura de politistiiiiiiiiiiiiiiiii coruptiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ….la beciiiiiiiiiiiii cu voi comunistiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ! ….lasa ca o sa vada politiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sa le scada salariile la jumatate si sa ii dea afara asta ii paste !

  4. Militia in somaj in curindddddddddddddd! …sa li se taie salariile la jumatate nu sun in stare de nimic decit sa dea amenzi! …afara in somaj cu ei …toti in somaj nu avem nevoie de coruptiiiiiiiiiiiiiiiiiiii in Politie !

  5. Vela si politistiii lui afara din politie …afara desfacearea contractului de munca ! afara aaaaaaaaaaaaa! …futu-va in gura de oligofreni analfabeti !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger