AcasăSOCIALContinuă să-și manifeste nemulțumirile! Sindicaliștii ies în stradă, la Parlament. Se anunță...

Continuă să-și manifeste nemulțumirile! Sindicaliștii ies în stradă, la Parlament. Se anunță proteste și în fața mai multor prefecturi

Continuă să-și manifeste nemulțumirile! Sindicaliștii ies în stradă, la Parlament. Se anunță proteste și în fața mai multor prefecturi (foto: Facebook/Federatia Publisind)

Ziua și protestul. Cam așa par să arate lucrurile, după ce sindicaliștii din mai multe domenii continuă să iasă în stradă pentru a da un semnal guvernanților că vor să le fie ascultate revendicările.

De această dată sindicaliștii de la Publisind, Federație afiliată la Blocul Național Sindical, au anunțat pentru miercuri acțiuni de protest atât în Capitală – la Palatul Parlamentului, cât și la Prefecturile din Giurgiu, Brăila și Vâlcea. Toate, începând cu ora 10.

Revendicările sindicaliștilor

Principalele revendicări ale sindicaliștilor care au de gând să iasă în stradă la mijlocul acestei săptămâni, la ușa aleșilor neamului, dar și în fața a trei prefecturi din țară sunt de natură salarială. ”PUBLISIND protestează contra înghețării salariilor și sporurilor, împotriva neindexării pensiilor cu valoarea inflației, precum și pentru o creștere a salariului minim corelată cu creșterea prețurilor. Nu cerem majorări salariale! Guvernul României trebuie să respecte propriile acte normative asumate la nivel de executiv și aprobate în Parlamentul României”, au transmis oficialii Federației, într-un comunicat.

Zilele trecute, sindicaliștii de la Publisind au protestat în fața Ministerului Finanțelor, iar la finele lunii trecute la sediul Ministerului de Interne.

Din câte se știe, Federația Publisind are 35.000 de membri – atât din poliție, poliție de frontieră, penitenciară și probațiune și din rândul grefierilor judiciari, cât și din administrație publică centrală și locală, asistența socială, dar nu numai.

161 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu au existat sindicate pe timpul lui Dragnea , liderii sindicali aveau totul la discretie sa tina fraierii muti .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger