AcasăSOCIALCondamnați să trăim în întuneric. C-așa vrea șandramaua UE!

Condamnați să trăim în întuneric. C-așa vrea șandramaua UE!

Parisul era „Orașul Luminilor”. București – „micul Paris”. Acum, șandramaua UE închide luminile. Dictatura beznei.

Șandrama, pentru că Uniunea Europeană – adunătură de amețiți –  și-a pierdut toată credibilitatea. Cumva inevitabil, o adunătură nu are gustul politicii hard-power, preferă să-și taie craca de sub picioare.

Mai rău, Comisia Europeană și Parlamentul European s-au dovedit o gașcă de fricoși în fața șantajului energetic al Rusiei. Frau Merkel știe mai multe.  O gașcă slugarnică: a dat din coadă ani în șir după cum  a dresat-o Vladimir Putin și Gazprom.

Șandrama, pentru că birocrații de la Bruxelles nu mai știu pe unde să scoată cămașa. Europa intră în recesiune, scumpirile demolează gospodăriile și întreprinderile.

Șandrama, pentru că UE nu e în stare să impună un plafon de preț pentru gazul rusesc. Dar își taxează țările membre, cu orice preț. Indirect, dar eficient, pentru că a lovi companiile energetice cu noi impozite înseamnă că tot consumatorii vor trage ponoasele.

„Opriți centralele nucleare!”, „Închideți minele de cărbune” – asta a îndemnat  gașca fricoasă. A surpat toată independența energetică a  Europei. Și îi va distruge economia în cel mai scurt timp.

A propovăduit electrificarea, „marea luptă” împotriva combustibililor fosili. S-a trezit fără niciun combustibil, fără nicio rezervă strategică.

Și, culmea tupeului,  spune în prezent să economisim energia electrică, că așa vom trece peste iarnă –cu sacrificii. Aiurea, trebuie să fii complet tâmpit să crezi că Europa va funcționa fără electricitate necesară.

Noi, românii, ne trezim că șandramaua UE reînvie politicile lui Ceaușescu: întuneric și frig. Cum se poate una ca asta?

Se poate, pentru că europenii din Vest n-au cunoscut agonia anilor comunismului și văd aprinderea de lumânări în restaurante, de exemplu, drept o experiență inedită – probabil  ca și closetele în fundul curții. Să fie la ei – sau să ne creadă pe noi.

Bunăoară, eu nu mai am chef să închid lumina și să opresc caloriferul. De pomană, le vor închide alții – raționalizarea este singura strategie pentru această iarnă.

„Mai pui o haină groasă!”, îmi transmite de sub pământ cel mai iubit și stimat conducător, cuplat miraculos în cuget și simțiri cu „doamna Ursula”.Șandramaua UE își arată fundația: scânduri putrede. Coborâm treptele în pivnița întunericului.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
612 afisari

13 COMENTARII

  1. Celor cărora nu le place UE sa se mute în Rusia. Eu votez usr pentru ca aceștia sunt politice ii de care poporul roman are nevoie

  2. ‘Comisia Europeană și Parlamentul European s-au dovedit o gașcă de fricoși în fața șantajului energetic al Rusiei’ – UE are toata vina, sub dictatura Nato. Rusii au incercat sa aiba relatii comerciale in termeni avantajosi pentru UE, Asa ca nu mai dati vina pe rusi, e numai propaganda si e penibil

    • Solutia bunastarii americane e mereu sufenta altora! Acum e rindul UE…! Solutia la asta e doar dezmembrarea UE sau limitarea implicarii USA in Europa!
      Pina la urma, Ukakaraina era in coasta UE! Tot ce trebuiau sa faca liderii UE era sa nu coopereze cu USA si sa se opuna folosirii UE pt. interesele oligarhilor anglo-saxono in Rusia!
      Insa liderii europeni sunt mereu lipsiti de coloana si se lasa dusi de nas de cei de peste ocean! Acum e cam tarziu…! ce sa ceri de la coana urSula si nea Olaf, macroul francez si altii din aceeasi gasca…?!

  3. Comunismul! Sfarseste intotdeauna la fel. Si invariabil profitorii vin cu placa : dar n-a fost cu adevarat comunism!

    • Pina nu va fi o condamnare planetara totala si fara retineri a comunismului, asa cum a fost cu nazismul, aceasta otrava numit marxisma se va repeta din nou si din nou in variate forme!
      Cind Romania a vrut sa condamne public comunismul si sa fie interzis, francezii au spus ca „e lupta politica”… maica lor de javre…! …daca ar fi experimentat comunismul pe spinarile lor, toate javrele astea neomarxiste care au pus laba pe guverne in toata lumea, nu mai spuneau ca e „lupta politica”, ci ca e teroare socieo-economica!

      • Ce-i aia „condamnare a comunismului”? O rezoluție a ONU? Sau lumea să cânte în cor cum condamnă ei comunismul? Și dacă-l interzici, ce? Fascimul nu e interzis? E! Dar ce se-ntâmplă acum, cu Statul care lucrează cu multinaționalele ca să ne facă nouă viața grea cum crezi că se numește? E fascism, amice, în cea mai pură formă. Javrele neomarxiste știu bine ce e și comunismul, și fascismul, dar nu se-mpiedică în ideologii. Pentru ele, totul se rezumă la control și bani, punct.
        Într-un fel, e mai rău decât în comunism, măcar atunci știai că-ți asumi un risc înjurând regimul pe față, simțeai că înjurătura ta e periculoasă pentru ei într-un fel. Acuma însă, poți să-njuri până faci bale la gură, nu te bagă nimeni în seamă, ești cantitate neglijabilă, ceva inutil care, ori trăiește, ori crapă, tot aia e.

        Cum spunea cineva pe-aici, sticlă, benzină, cârpă, chibrit, apoi punct și de la capăt. Un canal Oradea-Constanța Port, săpat cu lingurița din plastic de ăia care-acuma se dau „conducători”, ocne de sare tot pentru ei, iar pentru alții zidul. Naționalizarea resurselor, expulzarea sau ocna pentru străinii indezirabili, etc. etc. Dar na… astea-s vise.

  4. AM CERUT SI CER DESECRETIZAREA DOCUMENTELOR DE ADERARE LA UE A ROMANIEI ,abia atunci stim ce ne mai asteapta !,pana acum am fost pentru UE :vaca de muls,piata de second-handuri ,groapa de gunoi ,muncitori cu ziua la sparanghel ,capsune ,salahori in Germania si femei in casa pentru italieni !.
    Toata industria care era rentabila s-a dat pe nimic si pe voturile pentru aderare.Azi rupti in cur ,dezbinati ,analfabeti ni se da cu portia gazul ,lumina ,iar alimentele sunt rebuturile din Ue sau produsele expirate reetichetate !, UE =GAURA NEAGRA NE IA TOT CE-I TREBUIE CA SA RAMANA IN VIATA ,E VREMEA LUI CARE PE CARE SI A LUI SCAPA CINE POATE.

  5. „… eu nu mai am chef să închid lumina și să opresc caloriferul” – nu va fi nevoie. Românii nu vor face asta. Vă decide administrația în locul lor. Vor fi opriri de curent, ale agentului termic (care va fi oricum sub parametrii). Restul va fi rezolvat prin prețurile infinite.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger