AcasăSOCIALConcluzie șocantă a epidemiologilor: virusul Covid s-a permanentizat

Concluzie șocantă a epidemiologilor: virusul Covid s-a permanentizat

Prof.dr.Doina Azoicăi: ”Acest Covid este nebun cu totul”

Cercetătorii și epidemiologii din lumea întreagă au fost nevoiți să recunoască faptul că noul coronavirus a devenit permanent. Aceștia nu își pot explica faptul că un virus cu înveliș lipoproteic nu moare la 40 de grade și că singurul lucru care îl distruge este alcoolul.

Numărul de noi infectări cu SARS-CoV-2 se menține ridicat: 1.350 de noi cazuri COVID-19 în ultimele 24 de ore și 43 de decese
Paradoxul Covid căldura îl face mai agresiv iar alcoolul îl ucide

Până la apariția unui vaccin, a cărui eficiență este și ea sub semnul întrebării, nimic nu poate opri răspândirea Covid-19. Aceasta este concluzia epidemiologilor, care s-au arătat extrem de contrariați de faptul că, la nivelul ultrasofisticat al tehnologiei și al cercetării medicale din secolul XXI, un virus aparent banal a reușit să îngenuncheze întreaga comunitate științifică. Paradoxul care a reușit să-i șocheze pe epidemiologi este acela că noul coronavirus se simte foarte bine și la căldură, un lucru absolut unic în lumea virusurilor respiratorii.

”Nu avem încă o certitudine, dar această relansare a cazurilor peste tot în Europa pune sub semnul întrebării stabilitatea structurii virusului. S-a vehiculat ideea că ar exista chiar modificări, nu majore, în structura lui. Iar acest lucru poate să explice creșterea numărului de cazuri, pentru că nu se poate explica numai prin nerespectarea măsurilor de protecție și de distanțare fizică”, ne spune președintele Societății Române de Epidemiologie, prof.dr.Doina Azoicăi.

Niciun virus nu poate rezista la 40 de grade

Ciudățenia absolută a acestui virus este aceea că temperaturile ridicate nu îl distrug, în condițiile în care niciun virus nu poate rezista în astfel de condiții, susțin epidemiologii. ”Pentru mine este un paradox amploarea pe care o are în această perioadă, când avem 40 de grade. Ce fel de virus respirator sau chiar orice virus poate rezista la astfel de temperaturi? Până și HIV-ul este distrus de temperaturi, că nici nu rezistă în mediu decât foarte puțin, dar acest Covid este nebun cu totul.

Eu am fost foarte convinsă că atunci când va veni canicula vom scăpa de noul coronavirus, pentru că așa se comportă toate virusurile respiratorii, fără excepție. Mai mult, chiar ca structură a lui, nu justifică această rezistență la căldură, pentru că are învelișuri lipoproteice, care nu sunt invincibile în fața temperaturilor ridicate. Așa cum este distrus de dezinfectanții pe bază de alcool, care omoară acest înveliș lipoproteic, nu înțeleg de ce temperaturile mari nu reușesc să neutralizeze virusul”, ne-a declarat președintele Societății Române de Epidemiologie.

Atacă anumite secvențe genetice

Epidemiologii admit faptul că noul coronavirus ar putea ataca anumite secvențe genetice, având în vedere că nu s-au putut stabili clar grupe de risc. ”O altă ciudățenie este faptul că nici în acest moment nu putem spune clar cine poate face o formă gravă a bolii. Nu există o regulă, pentru că și tinerii, care au o hiperreactivitate imună, au dezvoltat forme majore ale Covid-19. Este posibil ca acest virus să atace o anumită secvență genetică. Ce mă intrigă este faptul că, la ora actuală, sunt dificultăți în a crea un fir roșu și a înțelege toate aspectele legate de patogenia virusului și legate de terapii, deși există o capacitate extrem de mare de cercetare, de găsire de soluții, deși avem biologie moleculară.

Din păcate, nu ne mai permitem să mai facem niciun fel de prognoze. Virusul s-a permanentizat și va rămâne permanent, așa că va trebui să ne adaptăm. Ce este de făcut? Să așteptăm un vaccin, pentru că eu cred că doar așa o să putem regla această problemă, pentru că toți suntem receptivi și toți ne putem infecta oricând. Este singura soluție pentru a ține virusul sub control, dar asta nu înseamnă că nu vor mai fi cazuri”, ne-a mai precizat președintele Societății Române de Epidemiologie, prof.dr.Doina Azoicăi.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
47.910 afisari

16 COMENTARII

  1. VAD CA NU II INTREABA NIMENI PE CHINEZI CUM
    AU REUSIT ,,PERFORMANTA” ASTA,de a nu putea fi
    anihilat acest virus,caci de la ei a plecat si tot de la
    ei a plecat si gripa porcina ,gripa aviara si epidemia
    SARS.
    Ei nu mai au nici o problema ,iar foarte multe tari ,au
    probleme majore ,in planul sanatatii ,in planul financiaro
    -economc si al cheltuielilor uriase ,facute pt.sanatatea
    celor imbolnaviti, asta in timp ce china anunta ca pe
    luna Iulie au crestere la export de cca. 7% !!!

    • In China nu s-a pus problema că masca e sau nu obligatorie, că măsurile de protecție sunt nu știu cum.. acolo ori porți masca și respecți regulile ori dai de dracu.. in China inca sunt comuniștii la putere. In democrație mai ales în cea prost înțeleasă…. Fiecare face ce vrea, cum vrea și când vrea… Totul este opțional.

  2. @ Deci, trecând peste ceea ce a făcut necesară ordonanța 55 din 2014 a lui Ponta referitoare la „traseismul politic” și mai vechile reglementări ale PCR și ale securității referitoare la nepotismul din administrația publică, „politicienii” se pregătesc de alegeri modificându-și „orientările politice” pentru a se „permanentiza” în funcții precum COVID-ul, ?

    ,,Pluralismul şi partidele politice ARTICOLUL 8
    (1) Pluralismul în societatea românească este o condiţie şi o garanţie a democraţiei constituţionale.
    (2) Partidele politice se constituie şi îşi desfăşoară activitatea în condiţiile legii. Ele contribuie la definirea şi la exprimarea voinţei politice a cetăţenilor, respectând suveranitatea naţională, integritatea teritorială, ordinea de drept şi principiile democraţiei. ”

    Deci, ,,ele contribuie la definirea şi la exprimarea voinţei politice a cetăţenilor” , ?

  3. @ Sunteți de părere că s-ar putea realiza și un studiu referitor la evoluția infectărilor cu COVID în funcție și de schimbările de orientare politică a politicienilor ce își doresc păstrarea funcțiilor pe care le-au obținut la alegeri anterioare și evoluția infectărilor în funcție și de evenimentele și deciziile cu caracter electoral, ?
    Evenimente din aceeași categorie sunteți de părere că ar putea fi considerate și ciuma lui Caragea despre care vorbea și primul ministru Ludovic Orban când nu era prim ministru, formarea mișcării legionare cu susținere liberală și pentru „tratarea” corupției liberale din perioada interbelică, finalizată cu predarea puterii de către liberali bolșevicilor, ?
    În aceste vremuri, de guvernare liberală, rușii au fost înlocuiți cu virușii, „liberalii” căutând să dea și „mandate politice liberale” și unora de la „ciuma roșie”, cum le mai zicea primu ministru Ludovic Orban, ceea ce probabil că nu este considerată corupție sau mită electorală după unele „standarde politice” , ?

  4. & PCR-iștii foloseau și „rotirea cadrelor”, că aveau multe rude Elena și cu Nicolae Ceaușescu, ?

  5. Un lucru mă interesează, cum se face că Covidul nu se teme de t° ridicată dat se teme de Parlamente si Președinți? Nu prea am auzit să se publice procentul de îmbolnăviri al acestora în diferite țări…

  6. Pe vremea mea se spunea ca virusurile mor la ger.
    Mai bine leac decat vaccin!!!
    Alcoolul merge si pe dinauntru? Nu m-ar mira! S-ar putea rusii sa scape cu vodka si japonezii cu sake! Americanii cu whiskey.

  7. Si acum trebuie sa citesc scuzele epidemiologului roman Azoicai care nu a mai deschis / citit o lucrare de cind vintul pamint.Aeriana comunitate stiintifica romana…a luat cuvintul….Vai noua daca ascutam la nestiinta lar….salariul si amenzile sa mearga…..in rest minciuni!

  8. Cunosc un tratament naturist pe bază de Rostopască cu care o gripă severă poate fi tratată în 20 minute , deci posibil și Covid19 , probabil și cancerele .
    Infecții dentare grave le-am tratat în 2-7 minute .
    Varicele dureros mult ieșit în afară și vechi de 50 ani , mai exact din naștere , l-am tratat în 7 zile , combinat alternativ cu o cremă anti varice (Alle , Lioton) .
    Pentru informații Complete și Gratuite prin WhatsApp vă las nr meu de tel 0725/422-927 .

  9. D na doctor nu spune practic nimic nou sau interesant,ci chiar pueril.Ce sa spun,a ramas uimita ca virusul nu moare la +40 de grade…A descoperit apa calda in sfarsit.In tari ca Brazilia,Australia,etc unde covidul a facut ravagii umane pana acum sunt temperaturi mult mai mari.Sau poate trebuia ca ac temperaturi sa fie in Ro,pt a crede dna ei?!In rest,e clar ca fiind un virus creeat de chinezi in laborator,nu poate fi citit intr o cheie normala,aceea a virusilor pe care i cunoaste dna.Un lucru ne a spus clar si anume ca nu stie nimic despre ac virus.Multumim pt nimic!!

    • In Australia si Brazilia este acum sezonul rece (un fel de iarna mai blanda), deci nicicum nu sunt 40 de grade…
      Poate ca in Brazilia a facut multe victime dar in Australia, cu doua state in lockdown si cu aproximativ 21.000 de cazuri de COVID-19 şi 314 decese la o populatie de 23 mil. a înregistrat totuşi mai puţine infectări şi decese, decât multe alte ţări dezvoltate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger