AcasăSOCIALCompaniile aeriene, din nou la sol: Se suspendă curse către țări UE...

Companiile aeriene, din nou la sol: Se suspendă curse către țări UE și non-UE / Soluții pentru cei care și-au rezervat deja bilete de avion

Companii aeriene din România anunță: Se suspendă curse către țări UE și non-UE / Soluții pentru cei care și-au rezervat deja bilete de avionCompanii aeriene din România anunță: Se suspendă curse către țări UE și non-UE / Soluții pentru cei care și-au rezervat deja bilete de avion

Ministrul Transporturilor a anunțat că legăturile aeriene cu ţările care au un coeficient de infectare cu SARS-COV-2 mai mare decât cel raportat de România la o sută de mii de locuitori au fost suspendate, lista ţărilor urmând să fie actualizată în funcţie de evoluţia epidemologică. Astfel, mai multe curse aeriene vor fi suspendate.

În categoria categoria țărilor care raportează mai multe cazuri de infectare decât România sunt incluse și Portugalia și Suedia.

„La nivelul Uniunii Europene, în prezent, nu putem zbura în Austria şi Slovacia şi nu permitem efectuarea de zboruri spre şi dinspre Portugalia şi Suedia, aceste două ţări au un coeficient ai mare decât al României”, a explicat oficialul.

Acesta a făcut câteva precizări referitoare la statele non-UE, menționând – Comisia Europeană a emis o serie de recomandări privind relaxarea restricţiilor de circulaţie a persoanelor.

Mai multe curse aeriene, suspendate din cauza restricțiilor

„Cum interpretăm aceste recomandări? Nu se poate zbura spre şi dinspre niciun stat terţ, non UE, pentru care Comisia Europeană nu a emis o recomandare privind relaxarea restricţiilor de circulaţie a persoanelor. În consecinţă, Institutul Naţional de Sănătate Publică propune CNSU, CNSU aprobă, iar Autoritatea Aeronautică emite acele note privind posibilitatea reluării zborurilor spre şi dinspre anumite state. Celelalte destinaţii rămân suspendate până la o nouă recomandare a Comisiei, respectiv până în fiecare zi de luni a săptămânii”, a mai explicat Lucian Bode, potrivit Digi24.

Înainte de intervenția ministrului, Wizz Air anunța că suspendă toate rutele dintre România şi Suedia, Portugalia, Israel şi Emiratele Arabe Unite până pe 31 iulie inclusiv, din cauza restricţiilor de călătorie impuse de autorităţile române.

Și compania TAROM a anunțat că suspendă mai multe curse, ca urmare a restricțiilor de călătorie impuse de către autorități, Astfel, zborurile către Egipt, Israel, Iordania, Moldova, Serbia, Turcia și Liban vor fi suspendate până la data de 15 august 2020 inclusiv.

Biletele pot fi reprogramate pentru date viitoare de călătorie, fără taxe de modificare sau pot fi rambursate. Modificările se pot face în 12 luni de la data emiterii biletelor. Pentru suport, vă rugăm să contactaţi agentul emitent al biletului”, precizează TAROM.

author avatar
Alexandru Tîrcavu