AcasăSOCIALComoara găsită de polițiștii de frontieră: 11 saci cu pietre semipreţioase -...

Comoara găsită de polițiștii de frontieră: 11 saci cu pietre semipreţioase – FOTO, VIDEO

Comoara găsită de polițiștii de frontieră: 11 saci cu pietre semipreţioase (sursa foto: Facebook/Politia de Frontiera)

Un tânăr a ajuns în atenția oamenilor legii, după ce a fost prins având în mașină o adevărată colecție de pietre semiprețioase, posibil a fi chihlimbar, depozitate în saci. 11 la număr.

Totul a ieșit la iveală marți seară, când poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontiera Satu Mare au acționat pe raza localităţii Huta Certeze. Au încercat să oprească un autoturism, însă cum șoferul ar fi ignorat semnalele reprezentanților legii și și-ar fi văzut de drum, poliţiştii au pornit pe urmele lui. La un moment dat, autovehiculul – despre care Poliția de Frontieră a comunicat, miercuri, că era înmatriculat în România, fiind condus de tânăr de 31 de ani, cu dublă cetăţenie: maghiară şi ucraineană – a fost blocat de maşinile echipajelor de poliție angrenate în acțiunea de prindere.

Nici după ce i-a fost oprită mașina șoferul nu ar fi fost mai cooperant. ”În încercarea de a evita controlul, conducătorul auto a avariat una dintre autospecialele Poliţiei de Frontieră şi s-a blocat în maşină”, susține sursa citată.

Când într-un final au ajuns să poată verifica autoturismul, poliţiştii de frontieră au găsit în portbagaj mai mulți saci de rafie conținând o cantitate semnificativă de pietre semipreţioase – aproximativ 250 de kilograme de pietre ce par a fi chihlimbar și care, confirm sursei citate, au fost estimate la 3,1 milioane de lei.

În timp ce polițiștii derulează cercetări în dosarul deschis pentru acuzația de contrabandă, în cauză se așteaptă și părerea experților de la Centrul Gemologic Român. Șoferul ucrainean a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.