AcasăSOCIALColţul de Rai din România pe care străinii îl apreciază, poate, mai...

Colţul de Rai din România pe care străinii îl apreciază, poate, mai mult decât noi: „Așa ceva vezi o singură dată în viaţă”

Baile felixPerla stațiunilor termale din România se închide din cauza facturilor uriașe la energie

Băile Felix a fost una dintre destinațiile preferate şi de români, şi de străini, în minivacanţa de Rusalii 2024.

Şedinţele de aqua zumba şi petrecerea cu spumă au umplut piscinele. Într-o zi plină de tradiţii, nu putea lipsi o horă.

Ce cred străinii despre Băile Felix

„Este ceva ce poţi să vezi o singură dată în viaţă. Este umitor! Priveliştea, vremea… Este atât de frumos, foarte frumos”, mărturiseşte o turistă străină, conform Antena 1.

În ceea ce privește turismul balneoclimateric, pe lista celor mai râvnite locații se numără Băile-Felix, Călimănești-Căciulata, Sovata, Băile Herculane, Covasna și Vatra Dornei. Iar în cazul zonelor rurale, fruntașe sunt zona Bran – Moieciu – Fundata, Bucovina, Maramureș, Mărginimea Sibiului, Oltenia de sub Munte, dar și Delta Dunării.

Motivul pentru care suferă industria turismului în 2024

Din păcate, chiar dacă avem bogăţii naturale apreciate de străini, ţara noastră a ajuns la coada clasamentului în topul preferinţelor turiştilor străini din cauza promovării precare a autorităţilor. Malta este cea mai atractivă țară din Europa pentru turiști, urmată de Cipru, Luxemburg și Austria.

Doar 20% din totalul nopților de cazare din țara noastră au fost rezervate de străini.

De asemenea, clasamentul arată însă că cei mai mulți români preferă să-și facă vacanțele în țară în detrimentul stațiunilor de peste hotare.

„În ultima perioadă în industrie s-a investit destul de bine, da, sunt și produse vechi venite din timpul comunismului, care nu putem spune că sunt la un nivel calitativ adaptiv zilelor noastre, însă investiții sunt și vor fi, deci e clar că trebuie să avem și o strategie de atragere a turiștilor străini”, a spus Călin Ile – reprezentant hoteluri, pentru digi24.ro.

author avatar
Andrei Ștefan