AcasăSOCIALCodul Rutier 2024 te lasă să depăşeşti pe linia continuă. Atenţie, însă,...

Codul Rutier 2024 te lasă să depăşeşti pe linia continuă. Atenţie, însă, la berea fără alcool: rămâi fără permis!

Şoferii trebuie să ştie că legiuitorul pregăteşte un Cod Rutier 2024 foarte dur. Dar veştile nu sunt doar proaste. Legea este, pe alocuri, permisivă cu conducătorii auto.

De exemplu, există situaţii în care şoferii pot depăşi pe linia continuă.

Poţi depăşi căruţele şi bicicletele

Codul Rutier 2024 prevede că, prin excepție, vehiculele cu tracțiune animală, motocicletele fără ataș, mopedele și bicicletele pot fi depășite în aceste locuri cu line continup, cu condiția ca vizibilitatea asupra drumului să fie asigurată pe o distanță mai mare de 20 de metri, iar lățimea drumului să fie de cel puțin 7 metri.

Prin urmare, în situația depășirii căruțelor sau tractoarelor, se permite încălcarea liniei continue, cu condiția să existe vizibilitate și să nu se perturbe circulația vehiculelor care vin din sens opus.

Berea fără alcool conţine alcool?

Chiar și berea comercializată cu eticheta „fără alcool” poate conține urme de alcool, suficiente pentru a afecta rezultatele unui test de alcool.

Legislația din România stabilește o limită de 0,5% alcool pentru băuturile considerate „fără alcool”.

Totuși, legea nu permite prezența alcoolului în sânge la volan, indiferent de concentrație. Astfel, un singur pahar de bere fără alcool, în teorie inofensiv, ar putea duce la rezultate neașteptate la alcooltest.

În urmă cu doi ani o şoferiţă care circula pe autostrada Deva-Sibiu a dat în judecată poliţia după ce a fost prinsă la volan cu o alcoolemie de 0.05 la mie.

Instanţa a hotărât că de vină a fost sucul de afine pe care îl băuse cu câteva minute îniante de a fi oprită de poliţişti.

author avatar
Andrei Ștefan
1.671 afisari

4 COMENTARII

  1. Deci politia a stabilit ca nici macar o bere FARA ALCOOL n-ai voie sa bei, sau in cazul de mai sus nici macar un suc de afine! Eu cred ca nici salata acrita cu otzet n-ai voie sa consumi in Romania, ca apare 0,05% alcool si te lasa militienii fara permis! De vina e legiutorul-parlamentul ca permite abuzuri! De ce nu copiati legile Germaniei,Angliei sau Frantei pt. codul rutier? Tari democrate care n-au cunoscut cizma comunista. Noi avem legi de parca le-a facut Ceausescu cu Emil Bobu in astia 34 de ani de dupa 89! In toata lumea sint permise armele airsoft la noi nici astea , de parca ar fi arme de foc!

    • Apropo de spaima nr.1 a comunistilor – armele, ridicolul si ineptia de care dau dovada sunt maxime in conditiile in care dronele si laserele sunt disponibile pe orice platforma e comert electronic.

    • „Armele” airsoft sunt la liber cu conditia sa ai minim 18 ani la cumparare. Aceste replici fidele ale armelor functioneaza cu CO2 in butelie, green gas sau electric si arunca proiectile de 6 mm NEMETALICE. Mai sunt cele din categoria painball care arunca proiectile nemetalice (cu vopsea, praf de creta, iritant lacrimogene cu piper sau de cauciuc) de calibrul 0.50 sau 0.68. „Armele” cu AER COMPRIMAT sau cu GAZE COMPRIMATE INTR-O BUTELIE si care arunca proiectile METALICE si care nu depasesc viteza proiectilului de 220 de metri pe secunda, sau ARMELE DE FOC ce imprastie GAZE IRITANT-LACRIMOGENE sau proiectile DE CAUCIUC sunt permise doar in baza unui permis de arma sau a unui certificat de detinator, cu alte cuvinte trebuie sa te inregistrezi la militie. Deasemenea tot la Militie trebuie sa te inregistrezi daca vrei sa-ti achizitzionezi o ARBALETA, arcurile sunt la liber, cu toate ca sunt arcuri si de 20-30 de ori mai puternice decat o arbaleta. Interesant este ca ASOMATOARELE si cu ARMELE UTILITARE de impuscat cuie, sunt la LIBER, chiar daca pot intra foarte usor in categoria letale. Deasemenea munitia pentru armele utilitare este la liber, se poate cumpara si detine cu singura restrictie de a o asigura astfel incat nimeni in afara proprietarului sa nu aiba acces la ea.
      Nu stiu exact dar cred ca suntem singura tara din Europa in care armele cu aer comprimat trebuie inregistrate la Militie, in restul tarilor europene sunt la liber. Au fost si la noi la liber, dar din cauza prostoboilor care nu au inteles ca aceste arme sunt destinate strict TIRULUI SPORTIV, s-au apucat de tot felul de magarii de genul scos si tras cu pistolul in trafic, tras cu pusca inspre vecinul, etc., astfel incat Militia a procedat ca in cazul petardelor: le-au interzis pentru idioti.

  2. Si pana acum aveai voie sa depasesti pe linia continua exact ca in exemplele de mai sus, nu-i nicio noutate. In ceea ce priveste alcoolemia, daca ati baut o bere fara alcool, refuzati testarea si mergeti la spital pentru probe de sange. Asa nu o sa aveti necazuri, aparatura de testare de la politist da erori. Am iesit pozitiv la opiacee (MOP) deoarece iau niste pastile (Solpadeina) pentru dureri articulare, pastile care contin codeina (opioid) iar ficatul poate transforma codeina in morfina, iar aparatul drugtest te scoate „prajit” direct. Analiza de sange este sfanta si gratuita.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri