AcasăSOCIALCod Rutier 2023. Eşti nevinovat, dar tot rămâi fără permis! Ai grijă...

Cod Rutier 2023. Eşti nevinovat, dar tot rămâi fără permis! Ai grijă ce mănânci, pentru că următoarele alimente te lasă pieton

Poate părea amuzant, dar există alimente pe care, dacă le consumi înainte de a te urca la volan, te lasă fără permis. Printre acestea se numără socata sau unele tipuri de înghețată, dar lista poate fi mai lungă.

Îngheţata cu lichior şi socata sunt doar două exemple.

Apa de gură, veşnica problemă

Au fost cazuri în care apa de gură sau bomboanele cu coniac au tras pe dreapta şoferii pentru luni. Poliţia spune din nou că, atunci când te urci la volan, alcoolemia din sânge trebuie să fie 0. Chiar dacă există state în care este permis un procemt infim de alcoolemie atunci când conduci, în România este 0.

Medicii susțin că în ceea ce privește persoanele care consumă alcool pe stomacul gol, valoarea maximă a alcoolemiei se atinge în 20-30 de minute. Acest lucru se întâmplă deoarece metabolismul este mai rapid şi alcoolul ajunge mai repede în sânge.

Ce s-a schimbat în Codul Rutier 2023

Conform noului Cod Rutier 2023, şoferii pot rămâne fără permisul de conducere dacă refuză recoltarea de probe atunci când sunt suspectați că au consumat alcool sau substanță interzise.

Şi regulile de circulație în sensurile giratorii au fost schimbate. Șoferii vor avea obligația să respecte regulile de circulație pe benzi. Mai exact, aceștia vor fi obligați să semnalizeze din timp atunci când părăsesc intersecția și să se asigure că pot efectua manevra în condiții de siguranță.

Şi pentru șoferii care au permise eliberate în alte state se schimbă regulile. Aceștia vor putea rămâne fără carnetul de conducere pe teritoriul țării noastre.

author avatar
Andrei Ștefan
1.387 afisari

10 COMENTARII

 1. Miliția…după cretinii ăștia când te urci la volan nu trebuie să fi mâncat cel puțin o lună…
  Asa că fraților păstrați chitanța de la restsurant,când plecați de acasă dați telefon la 112 să trimită un echipaj acasă să vă verifice mâncarea!…
  Dar ce să-i faci când oprești o tută ca asta din imagine și are urme în gură de material genetic?…

  • Aiurea.
   Te duci la INML si dovedesti ca ai 0.00% in sange.
   O bomboana cu coniac poate da falsa alcoolemie dar in sange nu se evidentiaza( doar daca nu ai mancat vreo 2 cutii) …
   Si nu militienii sunt de vina, ci aparatele.
   Ex.: Senzorul de gaz metan urla si la vapori de parfum.

   • Nu-i chiar asa ! La INML dureaza pana ies rezultatele . Pana atunci pa . In plus s-a votat si legea mersului pe jos asa ca e perfect sa fi pieton ! Ce fac soferii profesionisti pana le vin rezultatele de la INML ? Nu se-nvarte roata nu iei salar .

  • Militzica -s prosti asa au fost si in comunism, dar nu ei fac legile astea ci parlamentu si guvernu mieu!

 2. Bateti cimpiii ! Alcolul si substantele drogante sint cauza ! Uneori mintea lipsa ! Ati gasit vina- socul !!? Nu va e ma rusine, natarailor !!?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri