AcasăSOCIALCod Rutier 2023. Agenţii s-au enervat: când rămân şoferii fără maşină şi...

Cod Rutier 2023. Agenţii s-au enervat: când rămân şoferii fără maşină şi fără permis pentru 6 luni

Vitezomanii vor avea probleme şi mai mari cu poliţiştii rutieri, de acum înainte. O propunere de modificare a Codului Rutier pentru cei care depăşesc viteza legală cu peste 100 km/h este foarte dură.

Cei care încalcă regulile de circulaţie vor fi sancţionaţi mult mai dur. Astfel, cei care depăşesc viteza legală cu peste 100km/h vor avea permisul reţinut pentru 180 de zile.

Ce se întâmplă în caz de recidivă?

Dacă în această perioadă, şoferul recidivează şi comite aceeaşi faptă, la suspendare se adaugă încă 30 de zile. Se poate reţine şi certificatul de înmatriculare, iar dacă maşina respectivă este identificată în trafic în perioada în care are reţinut certificatul, atunci poate să fie confiscată.

Potrivit expunerii de motive, modificarea propusă va duce la creşterea gradului de siguranţă rutieră, precum şi la conştientizarea conducătorilor auto că viteza poate avea consecinţe grave asupra vieţii, integrităţii şi sănătăţii personale, a celorlalţi participanţi la traficul rutier, dar şi a celor care se află în apropierea acestuia.

Senatul este prima Cameră legislativă sesizată cu acest proiect.

580 afisari

2 COMENTARII

  1. Cu peste 100km pe ora? Pai trebuie sa le confiste avionul ca masina pe strazile noastre nu prea merge asa. E o sanctiune de umplutura doar pentru PR la media. Apoi vor veni altii si vor da alte hotarari sa anuleze controalele radar vezi semnalizare , omologari , distrugerea radarelor fixe de pe DN-uri etc.

  2. adica furt! nasol daca vreunui pilos ii place masina ta. ia sa vezi cum descoperi ca ai circulat si cu peste 100 peste viteza legala si cu certificatul retinut.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Dezvăluiri pe surse, după prinderea primarului fugar: Cherecheș avea un act de identitate italian pe numele lui și mii de euro cash

Continuă să apară detalii după recenta capturare, în Germania, a primarului din Baia Mare, fugit din România zilele trecute, înainte de aflarea deciziei definitive...

O mașină a explodat în Capitală. Martorii susțin că în interiorul autoturismului s-ar fi aflat o persoană! – VIDEO

O bubuitură urmată de flăcări violente, care au înghițit un autoturism, au fost surprinse pe o stradă din Capitală. Imaginile dramatice au ajuns pe...