AcasăSOCIALCoaliţia de la Guvern mai promite o dată: salariile şi pensiile cresc....

Coaliţia de la Guvern mai promite o dată: salariile şi pensiile cresc. Dar de când?

pensie

Surse guvernamentale susţin că Guvernul PSD-PNL-UDMR a decis să crească pensiile și salariul minim în România de la 1 ianuarie 2023. Salariul minim în România va fi majorat la 3000 de lei, de la 2550 de lei, cât este în prezent.

Ciolacu a declarat că salariul minim în România trebuie majorat având în vedere numărul mare al românilor din sistemul privat care au aceste venituri, precizând că va discuta despre asta în cadrul coaliției guvernamentale.

Veşti bune şi pentru pensionari

Conform aceloraşi promisiuni, vor fi mărite și pensiile minime de la 1 ianuarie 2023, însă ”creșterea va fi de maximum 11 %, în funcție de buget”.

11 miliarde de lei costă bugetul de stat majorarea pensiilor. Salariul minim net pe economie este în prezent 1800 de lei. Un milion şi jumătate de oameni îl primesc, majoritatea lucrând la companii private.

Majorările pensiilor şi ale salariului minim urmează să fie incluse în proiectul de buget pe 2023. Iniţial, Ciucă a declarat despre majorările anunțate de PSD că reprezintă ”un populism care nu are ce să caute în comunicarea cu cetățenii”.

author avatar
Andrei Ștefan
348 afisari

8 COMENTARII

    • Romani ar face bine sa facă ceva ,ca să scape de holera galbena PNL și ciuma roșie PSD ,pana nu,I faliminteaza de tot,nu ne privește pe noi jocul globalistilor satanisti

      • Poate ne dai si alternativa la guvernarea acestor 3 partide ,adevarate calamitati ,
        USR ?
        Au guvernat recent ,ti-au placut ?
        AUR ?
        Sunt noi pe scena politica ,galagiosi ,gargaragii ,ti-ai incredinta destinul unor neica nimeni fara experienta in conducerea unei tari ,fara nume sonore de specialisti ce ar ocupa ministerele economiei si finantelor ?
        Alcineva ?
        Partidulete minuscule de 4,3 sau 1,5 la suta ?
        Suntem blestemati ,orice am alege iese prost ,33 de ani ne-am lamurit ca nu putem sa ne autoguvernam

        • Prefer chiar și aur,decât cele doua ciumi, oricine este mai ok decât ce cozi de topor sunt acum la frâiele țări, imp cu impostorul și trădătorul Werner

    • Care români, ca pe ceașcă l,au făcut imprialisti lui banditu soros,pune mâna pe istorie și învață koie ,ca altf3l ajung 7n amarat de sclav ,mânat încoace și încolo de globalisti, un simplu nr

  1. minciuni si m a n i p u l a r e cat cuprinde , spun 11% ca apoi sa dea mai mult sa se bucure prostimea .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger