Cauta

Clienţii din supermarketuri, înşelaţi la raft! Produse înjumătățite la gramaj, cu prețuri umflate!

supermarketul

Clienţii care îşi cumpără zilnic mâncare din supermarket au observat o nouă strategie prin care sunt păcăliţi „la buzunar”.

Practic, capcana în care cad oamenii este dublă: produsele s-au şi scumpit, iar gramajele s-au înjumătăţit.

Atenţie la pachetele de unt!

De exemplu, prețul la unt a crescut din nou, însă de această dată și cantitatea este înjumătățită. Astfel, untul, care se vindea la 200 de grame, este acum ambalat la doar 100 de grame.

Mai mult decât atât, retailerii l-au și scumpit, în așa fel încât să nu își dea seama clienții, anunţă postul Realitatea Plus.

Dacă un pachet de unt costa până acum 7, 10 sau chiar 12 lei, în funcție de producător, acum oamenii sunt nevoiți să plătească între 7 și 8 lei doar pentru jumătate din cantitatea inițială.

Ce este „waterbed effect”

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, recunoaște faptul că retailerii au crescut prețurile la alte produse pentru a compensa limitarea adaosului comercial la alimentele de bază.

S-a produs un „waterbed effect”.

„Dacă te așezi pe salteaua de apă, ea se lasă într-o parte și crește în altă parte. Este ceea ce în economie se numește ‘waterbed effect’”, a declarat președintele Consiliului Concurenței.

Întrebat dacă a observat creșteri de prețuri la alte produse, poate non-alimentare, în această perioadă în care Guvernul a limitat adaosul comercial la anumite alimente de bază, președintele Consiliului Concurenței a spus că da.

„Ţeapa” plafonării TVA

Adaosul comercial la alimentele de bază a fost plafonat, la data de 1 februarie, pentru încă 60 de zile. Măsura stabileşte la maximum 5% adaosul comercial pentru unele produse alimentare.

Problema este că prețurile a nouă categorii de produse alimentare de bază din lista celor pentru care se aplică un adaos comercial plafonat s-au mărit în ianuarie față de decembrie cu până la 3%.

Ce produse s-au scumpit:

Ultimele stiri

  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Veşti proaste despre Kate Middleton după anunţul că se luptă cu cancerul!
  • Traian Băsescu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Liderii statelor NATO se feresc să fie șantajați”
  • Guvernul României, pus la colţ! Trebuie să plătească 42 de milioane de euro către băieţii deştepţi din energie
  • Mai este profitabil să investeşti într-un apartament, în 2024? Ce câştig îţi poate aduce o afacere în imobiliare
  • Exit mobile version