AcasăSOCIALClaudiu Năsui a explicat de ce românii sunt campioni la sărăcie. Cum...

Claudiu Năsui a explicat de ce românii sunt campioni la sărăcie. Cum îi „căpuşează” statul pe salariaţi

claudiu nasuiClaudiu Năsui a explicat de ce românii sunt campioni la sărăcie. Cum îi "căpuşează" statul pe salariaţi

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a explicat de ce salariaţii din România se numără printre cetăţenii europeni care trăiesc prost: plătim taxe enorme către bugetul public.

Parlamentarii nici măcar nu mai înțeleg câtă birocrație este pe umerii antreprenorilor români și faptul că cetățenii plătesc cele mai mari taxe din Europa, motiv pentru care am ajuns ”campioni la sărăcie”, susţine Năsui.

Trăim mai prost decât în Burkina Faso

E foarte greu să schimbi România când nu o înțelegi. Parlamentarii nici măcar nu știu câtă birocrație apasă pe antreprenorii români. O doamnă deputat, la audieri, mi-a reproșat de ce vrem să abrogăm o birocrație aberantă, pentru că ea credea că e abrogată deja.

Răspunsul este simplu: pentru că nu era abrogată. În cazul acesta e vorba de art. 27 alin. (2) din OG 99/2000, care chiar există.

Birocrația înfiorătoare cu care se confruntă antreprenorii zi de zi nu se vede din Casa Poporului. Lucruri care în alte țări se fac direct și simplu sunt adevărate chinuri în România.

Unele reglementări dintre acestea, stupide, blochează piața libera chiar de acum 30 de ani. Prin legi făcute de comuniștii care abia săriseră la conducerea post-sovietică a țării. Nu e nimic, pe vertebrele din ’90 au tot adăugat an de an.

Când e vorba să scăpăm de birocrația aceasta sufocantă, proiectele sunt blocate de guverne sau chiar atacate. Ni s-a întâmplat când am debirocratizat o parte din procesul de înființare a unei întreprinderi. (https://bit.ly/2ZnMC1b)

România are cele mai mari taxe pe salariile mici care ne fac campioni la sărăcie în Europa, și o povară birocratică imensă pe antreprenori care ne plasează după țări precum Burkina Faso la ușurința de a face afaceri.

Nu ne permitem să ținem românii săraci prin taxe mari pe muncă, și să ținem și prețurile ridicate prin birocrație.

Parlamentarii trebuie să coboare din turnul de fildeș al Casei Poporului și să se intereseze de realitatea cu care se confruntă antreprenorii români”, a postat Claudiu Năsui pe Facebook.

author avatar
Andrei Ștefan
359 afisari

5 COMENTARII

  1. Are dreptate Nasui,din multe puncte de vedere Romania a devenit pas cu pas ” Romania lucrului bine facut ” sub inaltul patronaj de 7 ani al Cocotatului penal,hot de case si chirii cu acte false. Dovedit fara drept de replica in Justitie,o Tara mai inapoiata decat unele tari din lumea a treia. Marili realizari,urmeaza Romania educata, ( proiectul meu de suflet ). Pai bai talane,tu ai suflet ? Cand se canta Imnul,Esuatul isi si cocota laba dreapta pe portofel,la buzunarul din stanga. Sa ne arate el cat il doare in fund de Romania ( dezvoltata,modernizata,digitalizata,educata,asfaltata,poluata,inaugurata,plina de panglici taiate ). Du-te ba si te culca la Jilava,te inghesoi si tu acolo in vreun colt la cat esti de pielelunga talpalata.Tot respectul ” cuvenit „.

  2. Lasa vrajeala spune de ce o amarata de platforma prin care trebuia sa ajute imm urileai distrus o???!!! Macar atat si n ai putut sda ca restul bla ,bla.

  3. Structura contributorilor la buget – 2021:

    65% – sume platite de persoane fizice
    13% – sume de la UE
    10% – sume platite de firme
    12% – alte surse

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger