AcasăSOCIALClaudiu Năsui a dezvăluit de ce sunt românii săraci: ce plătim fără...

Claudiu Năsui a dezvăluit de ce sunt românii săraci: ce plătim fără să ne dăm seama

claudiu-nasuiClaudiu Năsui a dezvăluit de ce sunt românii săraci: ce plătim fără să ne dăm seama

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a explicat de ce nu reuşesc românii să depăşească un anumit prag economico-financiar. Reprezentantul Guvernului a spus că, în fiecare an, un român munceşte 170 de zile doar ca să îşi plătească dările la stat, astfel că, practic, jumătate din ziua de muncă a românilor este petrecută doar în slujba statului.

Deşi muncesc mult, românii rămân săraci doar ca să acopere cheltuielile cu salariile tot mai mari ale sinecurilor, pensiilor speciale, schemelor de mers la târguri sau altor robinete de bani publici instalate în ultimii 30 de ani.

La ministerul economiei am început deja să închidem aceste robinete”, subliniază Năsui.

Poporul duce o povară fiscală

În continuare, ministrul Economiei a prezentat cum face fiecare român jumate-jumate cu statul.

Din fiecare 100 lei câştigaţi de un român, statul ia aproape jumătate. Povara fiscală pentru un salariat român obişnuit este şi anul acesta sufocantă.

46.32% din salariu, adică aproape jumătate din veniturile noastre, se duc în taxe şi impozite.

Dacă punem la socoteală restul taxelor şi accizelor plătite de români, trecem clar peste jumătate. În fiecare an, românul obişnuit munceşte 170 de zile doar ca să îşi plătească dările la stat.

Practic, jumătate din ziua de muncă a românilor este petrecută doar în slujba statului, şi abia apoi pentru propriile familii”, afirmă Claudiu Năsui, vineri, într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Năsui, programul actualului Guvern cuprinde şi „soluţia liberală la rezolvarea sărăciei în muncă cauzată de această povară fiscală: Zero Taxe pe salariul minim, adică scutirea echivalentului salariului minim – primii 2.300 de lei – de taxe”.

Este o politică aplicată şi în ţările pe care România le ia drept reper de dezvoltare”, arată el.

author avatar
Andrei Ștefan
680 afisari

7 COMENTARII

    • E mă-ta, vită-mpuțită, f.m.m. de asistat jegos! NU-ȚI CONVINE CĂ A ZIS DE ANIMALELE ASISTATE: PENSIONARII SPECIALI ȘI BUGETARII?

      • Ma lache flaușat, dar nu am auzit jegul asta sa spună de impozitarea băncilor si multinaționalelor. Banii idiotule pleaca din buzunarele romanilor, prin externalizarea profitului, nepozitat. Dar sluga ca si Năsui si trădător de țara, normal ca înjuri oricine se leaga de stapani. Fmm de sluga fara coloana vertebrală

  1. Nu, Nasone: DESFIINȚAȚI PENSIILE SPECIALE ȘI REDUCEȚI NUMĂRUL DE PUTORI BUGETARE CU 50%! IAR LA RESTUL DE BUGETARI SALARIILE ÎNJUMĂTĂȚITE! Fără sporuri, prime, norme și vouchere!

  2. NASUI din pacate nu-si duce gândul pana la capat. Referindu-se la țările dezvoltate si-a pus singur streangul de gât.
    Ciudățenia aceasta pe post de mare fiscalist a început sa studieze ce înseamnă impozit progresiv si s-a oprit la treapta 0- 2300. Ce e cretin sa îsi pună in cap pe cei cu bani?
    DOMNU’ fiscalist, creeaza treptele de impozitare de la 0-80% in funcție de venitul fiecăruia daca vrei sa-i degrevezi pe cei cu venituri subtirele de o parte mai mare sau mai mica din impozit, sa le permiți sa respire un pic că sa-și poata ajuta copiii sa progreseze în viață, să îsi poata ajuta părintii si de ce nu pe ei înșiși.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger