AcasăSOCIALCiucă pregătește o nouă structură militară pentru controlul populației

Ciucă pregătește o nouă structură militară pentru controlul populației

Ciucă dă puteri sporite Poliției Militare

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a decis să dea, prin lege, mai multă putere Poliției Militare, care să se extindă și asupra populației, în starea de alertă sau în starea de urgență. Astfel, organismul va fi unul unitar și va fi coordonat de la centru, fiind folosit și pentru controlul mulțimilor, dar și pentru a aplica amenzi celor care nu respectă măsurile de protecție în timp de pandemie.

Temuta Poliție Militară va deveni, prin lege, un organism de sine stătător și cu conducere unitară, a cărei jurisdicție se va extinde și asupra populației. În acest sens, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a elaborat proiectul de lege privind atribuțiile, organizarea și funcționarea poliției militare, prin care se acordă puteri sporite acestei structuri. Astfel, potrivit proiectului legislativ, pe timpul stării de urgență, poliția militară va participa la legitimarea și stabilirea identității persoanelor, precum și la verificarea motivului deplasării/circulației persoanelor în afara localității/locuinței/gospodăriei și asigură avertizarea persoanelor, prin orice mijloace de comunicare, pentru încetarea acțiunilor prin care sunt afectate măsurile de limitare a deplasării, de carantinare sau izolare. Totodată, poliția militară interzice temporar pătrunderea în clădiri, localități sau zone geografice, delimitate și marcate, în care sunt dispuse măsuri de limitare a deplasării, de carantinare  sau izolare, ori dispune evacuarea temporară din acestea a oricărei persoane, dacă există un pericol la adresa vieții, sănătății sau integrității corporale a sa ori a altei persoane, și transmite semnale, dă indicații și dispoziții participanților la trafic. Pe lângă acestea, poliția militară poate executa și alte atribuții prevăzute prin acte normative.

Poliția militară, folosită în starea de alertă

Întrebuințarea poliției militare, în noul cadru conceptual, presupune o multiplicare a misiunilor, în principal, în spectrul acțiunilor de asistență, cercetare penală specială și intervenție, precum și completarea responsabilităților în domeniul operațional, se arată în proiectul de act normativ al Ministerului Apărării Naționale. Astfel, poliția militară va acționa pe durata decretării stării de alertă, de urgență, de asediu, de mobilizare sau de război pe teritoriul României, îndeplinind misiuni stabilite prin lege. ”În situații de alertă, de urgență, de mobilizare sau de război, jurisdicția poliției militare se poate extinde, în condițiile legii, și asupra populației civile”, se mai arată în proiectul de lege.

Scoși de la pază

Ministerul Apărării justifică reorganizarea și extinderea atribuțiilor poliției militare prin faptul că structura nu efectua până acum decât misiuni de pază și apărare a unor obiective militare. ”Un alt aspect care a generat dificultăți în activitatea poliției militare pe durata decretării stării de urgență și de alertă pe teritoriul României este reprezentat de lipsa prevederilor legislative cu privire la atribuțiile poliției militare în astfel de situații. De asemenea, arhitectura actuală de comandă a poliției militare, prin subordonarea structurilor de poliție militară comandanților de la diferite niveluri ale ierarhiei militare nu permite abordarea unitară a problematicii privind instruirea și dotarea acestora”, se precizează în expunerea de motive a proiectului de act normativ.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
53.501 afisari

76 COMENTARII

  1. da aia se vrea pana aia mari ne aresteaza de tot si sa fim cum vreau iei catelusi lori si cobai lor in noua ordine mondiala

    • Armata e a poporului , care e problema ? Haosul , vandalismul si debandada le stopezi cu recitari de poezii ?

      • Problemă sunt cei ca tine, care văd prin strecorătoate, și sunt absolut paraleli cu situația de gravă încalcare a drepturilor omului, prevăzute de Constituție dacă ști ce este „aia”.

      • CAND ARMATA si POLITIA,isi vor da seama cine greseste…vor fi de partea celor multi!ASA E NORMAL;ca sa scapam odata de exploatare,prostie,tradare si nepatriotism!

        • @YATOU
          Armata si politia sunt de partea celor care stabilesc Bugetele , Salariile si Pensiile Speciale ! Restul e povestea de seara pentru prostime !

    • De ce armata nu este plătită direct de către popor? De ce trebuie să existe intermediar între popor și instituțiile de forță în finanțarea securității statului?

    • Trădătorilor de neam și țară, după ce ați folosit poliția militară în teatrele de operații din afara granițelor țării, doriți să o folosiți și împotriva românilor în patria lor! Nu mai aveți încredere în toate polițiile din Romania! Suntem țara cu cele mai multe poliții! Le știți voi mai bine! Ați băgat frica in noi! Nu a reușit prea mult! Câtă dreptate avea Orwell ! Dumnezeu sa va ierte că nu știți ce faceți!

      • Dom’le nu mai fi asa fricos si fwte’n masele scroafele direct. Nu ma injura pe mine ca eu nu fac parte din mafia de stat. Ca sa dezvolt , cel mai urat va fi cand vom crapa de gat cu ei pentru ca astia sunt bratul armat al noii ordini mondiale in Romania si au directive sa asigure prin forta transferul de suveranitate si implementarea Gulagului satanic biometric 666 – digitalizare si e-guvernare – Asta dupa ce distrug complet economia si casapesc prin „vaccinare” mRNA pensionarii …

      • OARE, POLITIA NU JUDECA…NU VEDE CE SE INTAMPLA…?NU VEDE CAT E DE OPRIMAT POPORUL?CE NAIBA/DE PARTEA CUI SUNTETI?

      • Exista si politia locala, adica cea care se ocupa de gunoaie. De rasul curcilor – politia gunoaielor! Cine a pomenit?

  2. Avem trei politii ,ne invatam si cu a 4 a ,cum afirma cineva mai sus ,daca nu este o stire falsa ,posibil sa devenim stat politienesc 100_% ! Spune o nepotica de a mea ,,vai de noi bunicule ,,!

    • Vai de noi cu asemenea bunic boschetar travestit ce injura ca si-a pierdut rujul si nu gaseste cerceii …

          • ANONIM :
            * R *este lângă * E* pe tastatură !
            Un om cu logică, ar fi tăcut din gură.
            Puteai să comentezi, *ceva mai înțelept*
            Pentru că, nici dumneata, nu scrii corect!
            (Căci *i*-ul l-ai mâncat*, de la cuvântul scrii!
            Deci chiar și dumneata ,poți *milițian*să fii! :))

  3. You’re a disgrace General,asa cum este si infractorul ala de sef al tau de la Cotroceni,ofiter acoperit SIE si sluga kaLergista a bordelului sovietic al Vaticanului,UE.you’re a disgrace and corrupted asa cum este intreaga clasa politica in frunte cu talharul si conducatorul de facto al Romaniei,Mugur Isarescu ofiter acoperit DIE…31 de ani de dictatura militara de dupa Lovitura de Stat din 89.31 de ani securistici de Deep State si Deep Church in care ati jefuit o Tara si ati batjocorit un popor intreg umilindu-l…31 de ani in care ati schilodit Armata Tarii transformand-o intr-o banda de mercenari pusa la dispozitie Globalistilor pentru invadarea Tarilor cu scopul de a le secatui de resurse,asa cum ati facut si cu Romania,31 de ani in care ati distrus cu buna stiinta tehnica militara romaneasca,preferand sa achizitionati carucioare cu rulmenti si zburatoare cu aripile ciuruite,exact ceea ce a facut si talharul ala de George Maior prin achizitia unor hidrobiciclete de la englezi si pentru care a incasat o spaga de 6 milioane de dollari.si D-voastra ?Domnule Ciuca,atat dumneavoastra cat si ceilalti nenorociti corupti si slugarnici care s-au perindat pe la sefia acestui Minister nu ati facut altceva decat sa distrugeti parteneriatul cu America.in realitate el nici nu exista.exista doar expresia „Loyal Subjects”.Va traduc domnule Ciuca,inseamna slugarnicie,sclavi. General Ciuca,you’re a disgrace to the uniform,You should not be allowed to retain your command. https://www.youtube.com/watch?v=Ux1Er4tflxI

    • Ce avem aici cum bine ziceți dictatura militară după care stiu eu armata este a poporului s au mai bine zis a fost ne bat jandarmii și polițiștii acuma mai vine si politia militară care este foarte rea cine vor avea parte de aceste tratamente cei mai slabi bătrânii, copii bolnavii și cei mai săraci iar adevărații escroci și CRIMINALI și violatori vor putea circula lejer fara restrictii acest individ din fruntea ARMATEI ROMANE pt cine lucrează??? Nu pt popor lucrează acest individ nu este în slujba tarii

    • Uitat-va , dragi cititori , ce ma indeamna Raionul sa scriu , zice ca da bine propaganda asta jalnica in loc sa ne vedem barna din ochi !

  4. & Dacă ați remarcat și că încăperile din spitalele în care au fost incendii arată precum cele din filmele cu trupe speciale americane în care se folosesc substanțe explozive și aruncătoare de flăcări la intervențiile trupelor speciale, ?

    • Hopa….am dat-o pe Last Castle….ba’ baiatule, cred ca tu, Putin si Donald Trump trebuie sa va raportati la Soldatul Svejk….combinatiile voastre nu sunt foarte profunde, au doar continuitate si determinare pentru ca …dictatura, oligarhie…etc. stii tu mai bine. Las-o p-asta cu natia, ca n-ai idee despre ce vorbesti…apropo, ala din film nu e steagul Romaniei si avem si noi cativa Generali in istorie de la care ai putea sa inveti ce inseamna patriotismul….nici de la rusi nici de la americani…ei le stiu pe ale lor

  5. @ Felul cum au fost incendiile din spitale de ceva vreme și chiar și alte incendii amintesc și de sistemul de comunicații cu foc de prin evul mediu, de pe colinele și ridicături, prin care se anunțau și atacurile oștilor războinice străine, ?

  6. Dictatura se instaureaza pas cu pas..programu de țeară Romââââniiiaaa anoooormmaaalăăăă!

    • Dictatura e instaurata la mine , in Trannnnsnnnnniiisssttttrrrriiiiaaaa anoooormmaaalaaaa !

    • Globalismul, comunismul reprofilat, cine este dement sa accepte asa ceva, chiar nimeni nu reuseste sa i opreasca pe nenorocititi astia..

  7. & Dacă, după evaluarea incendiilor, pe domenii de activitate, s-ar găsi vreun corespondent și în infuziile de capital și know-how din domeniile respective, ? Deci, dacă au fost focuri de semnalizare sau dacă „au năvălit năvălitorii” și au fost și incendii , și cât au avansat „oștile năvălitoare”, ?

  8. Asta e nebun, încearcă ce nu a reușit SRI, cu competențele penale, une sunt rezistenți, acum nu e atac la statul de drept și la libertăți?

    • …din pacate #rezist pentru asta au militat, Ei nu visau decat puscarii si lagare pentru oponentii lor . Vorbaaia romaneasca – vinovat – nevinovat capul trebuie taiat.

    • Nu esti Charnabon din Triptolem-ul lui Sofocle , esti copia lui Ophiucus , purtatorul de soparlite fumate pe marginea santului la Rabnita , n-ai nici o tangenta cu getii , poate cu Gingins-han .

  9. Asa se scrie in Transnistria , ” n-I se pregateste ceva ” ? Du-te la scoala , ni s-a acrit de tine !

      • Ce sa caute in cocina , haliti voi mocca , kak zvinya , gaspadini . NI DA CI , capcaunilor ….

  10. Mai Maciuca , Romania nu-i un stat politienesc !!.Respectarea legalitatii intr-o tara este legata in primul rand de nivelul de EDUCATIE si NU-I LEGAT DE NIVELUL DE CIOMAGEALA !.
    Daca armata n-are ce face si vrei sa faca MUSCHI pune-o sa faca canalul SIRET -BARAGAN si o sa ramai in istorie pentru realizarea unei constructii hidrotehnice strategice pentru ROMANIA ,canalul a fost gandit sa asigure apa de irigatii in caz de seceta ca sa nu moara romanii de foame ,iar in caz de viitura pe Siret sa preia volumul de apa suplimentar ,astfel inundatiile catastrofale sa nu se repete.
    Cat priveste dublarea activitatii politienesti dovedeste incompetenta acestor intretinuti si cat sunt de compromisi ,de santajabili cei care dorm in hainele statului.
    Cand unul este incompetent ,iresponsabil sau corupt il zvarli ca pe o masea stricata ,nu-l muti in alt loc ca sa-l uite lumea.
    De EFICIENTA ACTULUI DE GUVERNARE INCA N-AI AUZIT INCA MAI MACIUCA ?.

  11. Dupa ce ca sunt prost maciuca , dau si pantalonii jos in mijlocul intersectiei , tabacherea regimentului de mancurti se crede seful Tratatului de la Varsovia si se trage de bracinar cu ministrii apararii . Imi cer scuze si ma blagoslovesc cu SIKTIR !

  12. Va informez ca Raionul mi-a ordonat , in interesul cauzei pierdute , sa postez si cu pseudonimele ” Gica contra sistemului ” si ” Dama de Pica in gropi de talamba ”.

  13. Pas cu pas pe drumul batatorit al lui Hitler.Trebuie bagata frica i dusmnaii mei,dusmanii poporului.

    • Ba , dihorule , tu te-ai indragostit de mustata lui Hitler sau de a lui Stalin de-i pomenesti toata ziua ? Cauta d-aia cu mustata , stinge-le vapaia inghinala si lasa-ne in pace cu bazaconiile tale staliniste , nu esti sanatos la mansarda .

      • ,,,anonimule, cred ca mansarda ta e cam defecta si ploua prin ea si din ea numai tampenii…

  14. Ciuca, cine te pune? Ce, e treaba ta? De ce bagi tu armata sa se lupte cu poporul? Armata are alta misiune. Mai uitate in costitutie.

  15. Terminați cu certurile.Politicienii,vor cu price preț să mărească bugetul țării, să aibă de unde fura..bugetul țării s-a micşorat şi este panică generală

  16. Am sesizat și eu expresia cu „temuta …”, dar ea nu are neapărat conotații teroriste sau mafiote, ci mai degrabă dorința celui care a scris articolul de a atrage atenția. Sunt prea hârșâit de viață ca să aștept o lege pentru a vedea ce se ascunde în spatele ei. Da, cei care conduc acum această structură vor una mai influentă, cu funcții mai mari (vezi STS-ul care a preluat 112, pe ce criterii ?), cu efective mai mari, care se vor călca pe bocanci cu Jandarmeria și Poliția locală. De asemenea, cred că noua lege va crea premizele ca Poliția militară să devină o structură mafiotă, într-un stat mafiot. Și culmea, Ciucă nu are niciun amestec în tărășania asta. El este un naiv, în cazul ăsta, care va cădea în plasa ticăloșilor.

  17. Exista si politia locala, adica cea care se ocupa de gunoaie. De rasul curcilor – politia gunoaielor! Cine a pomenit?

  18. Exista si politia locala, adica cea care se ocupa de gunoaie. De rasul curcilor – politia gunoaielor! Cine a pomenit? E precum un copil care are 10 bone si ramane tot neschimbat, nemancat etc. Tragic-comic

  19. Asta înseamnă că suntem ca în timpul lui Horia Sima adică conduși de legionari care era sub comanda lui Hitler!Suntem conduși de niște lături care nu au făcut nimic ptr tara asta în frunte cu un nazist JEGOS….

  20. Exista de mult in legea care reglementaza instaurarea stărilor de urgenta, necesitate sau război.
    Cine se teme? Aceia care știu ca PM e cam greu de mituit.

  21. DATE DRACU DE PROST DE CIUCA DUTE DRACULUI DE CIUCA CU TOT VACCINU MATII FUTUS VACCINU MATII

  22. Politia Militara este pentru neregulile faptuite de militarii in activitate si nicidecum pentru civili !!! Armata sa-si vada de instruirea militarilor si pregatirea acestora in caz de atac al dusmanilor impotriva tarii noastre. Armata mai poate fi folosita in caz de calamitati naturale.

  23. Bai competentilor care esteti,in toate statele lumii cind golanii ,auristii si raspopitul dela Constanta isi fac de cap si nu cred in Covid,contesta totul ies pe strazi si imprastie balamucul,e necesara impunerea disciplinei.Tote acestea in starea de urgenta desigur.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger