AcasăSOCIALCireşele, "piesele de muzeu" de pe tarabele din pieţe. Au un preţ...

Cireşele, „piesele de muzeu” de pe tarabele din pieţe. Au un preţ prohibitiv: „Nu-mi permit nici sâmburii”

Au apărut cireşele pe tarabele din pieţe, dar asta nu înseamnă, automat, că românii le şi cumpără. De ce? Din cauza preţului prohibitiv.

Se pare, totuşi, că cireșele sunt mai ieftine față de aceeași perioadă a anului trecut, însă în continuare aceste fructe nu au un preț accesibil tuturor buzunarelor.

Cireşele costă 60 lei/kg

În Piaţa Centrală din municipiul Buzău cireșele se vând cu 60 de lei kilogramul, în condițiile în care anul trecut în luna mai kilogramul valora 100 de lei în aceeași piață. Primele cireșe comercializate în piața din Buzău provin din Grecia.

Aceste fructe se vând și la caserole, în cantități mai mici, pentru a le satisface pofta și celor care nu doresc să dea mai mult de 15 lei pe aceste fructe.

„Am 40 de ani de muncă şi 1.500 de lei pensie, nu-mi permit să cumpăr nici sâmburii”, a spus un pensionar.

Clienţii dau banii pe carne

La Bucureşti, cireşele sunt şi mai scumpe. în Piața Băneasa, la început de mai, cireșele din Grecia sunt vândute cu 160 de lei kilogramul, iar cele din Spania chiar cu 200 de lei.

Clienţii spun că preferă să cumpere 2 kilograme de carne sau căpşuni mult mai ieftine şi aşteaptă ca luna iunie să vină cu o ofertă mai bogată pe piaţă şi cu preţuri pentru toate buzunarele.

author avatar
Andrei Ștefan